Linsegryde med karry  Linsegryde, vegansk
Linsegryde med krydderrier, rodfrugter og kokosmælk er dejlig spise, når vejret er ruskende koldt og kinderne røde. Der er bare noget særligt over, at dyppe brød i varme og lune efterårs retter, imens man kigger ud på den bidende kulde uden for. Samtidig er denne linsegryde så smagfuld, krydret og dejlig varm, at kødet absolut ikke mangler, og man glemmer helt, at man faktisk sidder og spiser sig mæt i grøntsager.

Det er vel egentlig også hele fidusen ved, at spise både vegetarisk og vegansk. Grøntsager skal krydres og kæles om, fuldstændig på samme måde, som når man kæler for et stykke godt kød. Derfor kan man selvfølgelig også godt krydre sin linsegryde endnu mere. F.eks ved at give det et indisk præg med kardemomme, nellikker, kanel og spidskommen. Det har jeg ihvertfald tænkt mig at prøve næste gange, jeg skal lave retten. Ellers så smager linsegryde også hel fantastisk blot med karry, ingefær og hvidløg, som tilsidst bliver rundet af med fyldig kokosmælk jævnført denne opskrift. Jeg kan ihvertfald love jer for, at det smager utrolig dejligt. Min lille datter på 16 måneder spiste ihvertfald to kæmpe portioner i forhold til hendes lille størrelse.

Linsegryde med karry og kartofler

Læs også gerne: Indisk karrygryde og Afrikansk inspireret linsegryde

Til linsegryden spise vi et madbrød som vi dyppede i vores linser, samt cremefraise som rundede retten godt af. Man kan også servere sin linsegryde med f.eks ris som måske vil mætte endnu flere munde.

Vegansk linsegryde med karrry
 
Forfatter:
 
Ingredienser
  • 1 dl røde linser
  • 1 løg
  • 2 fed hvidløg
  • olie til stegning
  • 6-8 kartofler
  • 4 gulerødder
  • 2 tsk karry
  • 5 cm ingefær
  • 3 dl vand
  • 70g tomatpure
  • 200g frisk spinat
  • 400g kokosmælk
  • salt
Fremgangsmåde
  1. Skyld linserne i koldt vand og lad dem dryppe af i en si.
  2. Skær løg og hvidløg i tern og steg det i en stor gryde med olie sammen med karry.
  3. Skræl kartofler og gulerødder og skær dem i store tern.
  4. Hak ingefær fint, og tilsæt det sammen med grøntsagerne og linserne til gryden.
  5. Lad det stege i nogle minutter ved hyppig omrøring.
  6. Tilsæt vand og tomatpure, og lad det koge op.
  7. Tilsæt spinat lidt af gangen, og lad retten stå og simre med låg på, til grøntsagerne er blevet møre det vil sige ca. 30min. Det er vigtigt at du vender rundt i grøntsagerne undervejs, så det ikke brænder på i bunden, da der ikke skal tilføres mere vand. Det er nemlig vigtigt, at linsegryden ikke bliver til en suppe eller mos. Derfor skal grøntsagerne heller ikke koges ud, men være faste i konsistensen.
  8. Tilsæt til sidst kokosmælk, lad det varme langsomt op uden at koge, og smag linsegryden til med salt og evt ekstra krydderrier.
  9. Server linsegryden med madbrød, ris eller cremefraise