Trekornsbrød  Franskbrød
Jeg bagte forleden dag, det lækreste trekornsbrød, der havde en sprød skorpe uden på, og var fløjelsblødt inden i. Det smagte virkelig fantastisk blot med smør eller en skive ost på. Kornene gav et ekstra bid til franskbrødet, og sparkede desuden lidt ekstra sundhed i bagværket. Jeg bager ofte. Ihvertfald 2-3 gange om ugen, men min kære mand har længe spurgt efter franskbrød i stedet for de ellers lige så gode hjemmebagte boller. Så nu kom dette trekornsbrød til verden, der virkelig også lever op til mine yndlings weekend boller. For de er nemlig også gode!

Trekornsbrød – et skønt franskbrød

Læs også gerne: Fuldkorns risengrød, Knækbrød uden mel og Knækbrød med kerner

Man kan købe en færdig trekorns blanding til for eksempel trekornsbrød, grød eller boller, men man kan også sagtens lave sin egen. Den kan for eksempel bestå af hvede-, rug- og solsikke kerner. Man skal blot være opmærksom på, hvorvidt kernerne skal blødgøres eller ej inden trekornsbrødet kan bages. Jeg vælger altid at købe en trekorns blanding, hvor kernerne kan blive brugt direkte i bagværket uden iblødsætning. Så sparer man en del tid, og kan i stedet slå en hurtigt dej ud til et lækkert trekornsbrød.

Trekornsbrød
 
Forfatter:
 
Ingredienser
  • 2,5dl vand
  • 1 tsk. sukker
  • 25g gær
  • 1 tsk salt
  • 200g trekorns blandning
  • 2,5dl mælk
  • 50g blødt smør
  • 600g hvedemel
Fremgangsmåde
  1. Opløs gær i vand og sukker og tilsæt salt.
  2. Tilsæt dernæst trekorns blandning, mælk og blødt smør.
  3. Rør rundt til grøden er ensformig. Tilsæt mel lidt efter lidt, og ælt dejen godt igennem.
  4. Lad dejen hvile lunt og tildækket i ca. 1 time.
  5. Hæld dejen i en smurt franskbrøds form (dem af silikone er utrolig nemme at arbejde med), og pensl trekornsbrødet med sammenpisket æg.
  6. Drys evt med trekorns blandning på toppen af brødet.
  7. Bag trekornsbrødet i ovnen ved 200 graders varmluft i ca. 35min.