Hjemmelavet træstammer er en herlig kage. Den smager skønt, når man køber den hos bageren, men den smager endnu bedre, når man laver den hjemme i sit eget køkken. Det er sågar ret simpelt at lave. Man skal blot bage, købe eller benytte sig af en rest f.eks chokoladekage, og så kan kageresterne sammen med marcipan og mørk chokolade, blive tryllet om til hjemmelavede træstammer.
Inspiration til klassiske kager: Den bedste drømmekage opskrift
Træstammer i samarbejde med Valsemøllen
Endnu en hyggelig bagværks opskrift, har jeg lavet i samarbejde med Valsemøllen. Det er igen deres kageblanding “romkugler“, som jeg har benyttet mig af, men som jeg beskriver ovenfor, så kan man sagtens bruge en rest chokoladekage. Dette vil give det samme resultat. Kageblandingen fra Valsemøllen er bare dét nemmere, og er altså fabelagtig til børne bagning eller hvis man f.eks skal i sommerhus osv. I sådanne situationer er det oplagt at medbringe en kageblanding som “romkugler” til turen.
Min bedste cookie opskrift: Klassiske cookies med chokolade
Opskrift på træstammer

Ingredients
Kagemasse:
- 1 pakke Valsemøllen "romkugler" eller 500g kagerester (f.eks chokoladekage)
- 1 tsk rom essens (hvis du ikke benytter kageblanding)
- 2 spsk. hindbær syltetøj
- 3 spsk. kakaopulver
- 100 g marcipan
Pynt:
- 300 g marcipan
- 40 g glukosesirup
- 125 g flormelis
- 100 g mørk chokolade
Instructions
Kagemasse:
- Bag kagen som anført på pakken
- Afkøl kagen og bland den med syltetøj, kakaopulver og revet marcipan. Tilsæt evt. en anelse vand, hvis kagemassen er for tør
- Bland kagemassen til en ensartet konsistens og opbevar den i køleskabet i mindst 30min, så den er nemmere at rulle ud
Pynt:
- Bland marcipan med glukosesirup og flormelis, og ælt marcipanen til en ensartet masse
- Rul marcipanen ud på et bord mellem to stykker bagepapir vha. en kagerulle. Den skal ca. rulles ud til et rektangel på 20*10cm
- Del kagemassen i to og rul hver del ud til en pølse på ca. 20cm i længden
- Placer den ene pølse på marcipanen og rul marcipanen omkring
- Skær pølsen ud i passende træstamme stykker og dyp enderne i smeltet chokolade
- Opbevar træstammerne i køleskabet til chokoladen har sat sig
Hjemmelavet træstammer af kagerester
Som tidligere beskrevet er det oplagt at bruge en rest kage til sine hjemmelavede træstammer. Det kan jo hænde at man ikke får spist alt af sin bradepandekage, og der derfor er et stykke tilbage. Kageresten bliver hurtigt kedelig og en anelse tør, og vil derfor smage langt bedre, hvis den bliver tryllet om til en helt ny kage. Man kan sågar gemme flere forskellige rester kage over en længere periode, og fryse kageresterne ned i sin fryser. Både sandkage, chokoladekage, drømmekage, wienerbrød mm. kan bruges i hjemmelavede træstammer.
Læs også gerne: Klassisk squashkage med frosting
Klassiske danske kager
Det er simpelthen så skønt og herligt at de gamle klassiske kager, atter er blevet populært at bage igen. Ikke fordi de nogensinde har været upopulære i vores hjem, men jeg kan i sandheden mærke entusiasmen fra jer hver eneste gang jeg annoncerer en ny bagværks opskrift på især instagram. Hvis i ikke allerede følger mig derinde, så ville det sådan glæde mig, hvis i sagde hej derhenne også. Jeg hedder mariavestergaard.dk og deler et hav af gode opskrifter samt alt midt i mellem.