Tomattærte  Tomattærte med basilikum
En tomattærte med basilikum er en sommertærte, der er en himmelsk oplevelse. For hold da nu op, hvor den bare smager af sommer, sol og varme. Og selvom solen ikke skinner, så kan jeg også sagtens finde på, at lave den på andre årstider. Jeg vil dog klart anbefale at bruge nye danske og solmodne tomater, som smager allerbedst i sommer halvåret.

Tomattærte – en sommertærte

Udover det lækre tærtefad, som tomattærten er placeret i, så er vi nu også blevet de heldige ejer af en spilopmager, som har fundet ud af, at f.eks. frikadellerne smager bedre end gulerødderne på tallerknen. Det er derfor langt færre grøntsager der kommer indenbords i den lille frøken i forhold til den gang hun var en lille baby, og nød grøntsagsmos i alle dens afskygninger. Jeg prøver derfor mere og mere at integrere grøntsagerne i maden, og på den måde få det til at smage langt bedre både for store og små. Det virker afsindig godt, og har samtidig også betydet, at vi voksne også får en hel del mere grønt indenbords. Så dejligt!

Opskrift på tomattærte

Læs også gerne: Grov laksetærteVandmelon salat med bønner, Grøn salat og Hjemmelavet basilikumpesto 

Grøntsagstærter ligesom denne tomattærte er sunde, nærende og velsmagende til både frokost, aftensmad og reste-madpakke-ide, og denne tomattærte med grovbund er absolut ingen undtagelse. Selvom bunden er fiberrig, og derfor utrolig mættende, så smager den stadig dejligt. Hele vores lille familie kan klart anbefale denne tomattærte

Tomattærte
 
Forfatter:
 
Opskrift til en tomattærte
Ingredienser
Til bunden:
  • 70g havreklid
  • 150g hvedemel (jeg brugte hvedemel med 25% fuldkorn)
  • 50g smør
  • 1 æg
  • 1 tsk. salt
  • 1dl kærnemælk
Til fyldet:
  • 2 dl kærnemælk
  • 4æg
  • 1 tsk. salt
  • 1 tsk. muskatnød
  • 1 rødløg
  • 150g cherrytomater
  • en håndfuld basilikum
Fremgangsmåde
  1. Bland de tørre ingredienser sammen.
  2. Smuldr smør i melet og tilsæt æg og kernemælk.
  3. Ælt dejen godt igennem.
  4. Fordel dejen i en tærteform, og pres den godt op over kanterne.
  5. Prik hold med en gaffel i tærtebunden.
  6. Forbag tærtebunden i 10min ved 170 graders varmluft.
  7. Pisk kærnemælk, æg, salt og muskatnød sammen i en skål.
  8. Riv basilikum i mindre stykker, og skær tomaterne i kvarte og rødløg i halve løgringe.
  9. Fordel tærtefyldet til din tomattærte på tærtebunden.
  10. Bag tomattærten i ca. 25-30min ved 170 grader varmluft.