Tomatsalat  Tomat salat
Tomatsalat. Sådan helt simpelt med få ingredienser, men hvor de søde og solmodne tomater er i centrum. Ja, det er virkelig noget mit madgladehjerte og mave kan lide.

Tomatsalat med solmodne danske tomater

Efterhånden som årene går, og min interesse for mad blot vokser og vokser, så går jeg også mere og mere op i sæsonens især frugter og grøntsager. Her er tomater virkelig en fantastisk smagsgiver til det meste mad, men friske tomater er altså ikke noget, som jeg synes smager mine smagsløg særlig godt om vinteren. Smagen bliver for sur og ikke mindst ligegyldig og farven er langt mere orange, gul og grøn end den flotte solmodne røde farve, som friske tomater skal have.

Derfor skal der virkelig spises tomater lige nu. Danske tomater der smager fantastisk i sådan en lækker og enkel tomatsalat, som i nu skal blive præsenteret for. Tomatsalaten er absolut ikke en stor madkunst at begive sig ud i, men dét er netop hvad jeg elsker ved det italienske køkken. Råvarerne er simple og fremgangsmåden er altid uhyre enkel. På den måde vil det også altid være smagen af de gode råvarer, som træder i kraft.

Salat med tomat  Opskrift tomatsalat

Opskrift på den bedste tomatsalat

Jeg kan rigtig godt lide, at blande forskellige slags sorter af tomater i min tomatsalat, som i måske også kan se på billederne. Det giver et fantastisk farvespil sammen med den friske basilikum, de sprøde rødløg og den kridhvide italienske mozzarellaost. Over min tomatsalat hælder jeg altid en olie eddike dressing lavet på en god olivenolie, mørk balsamico eddike og så en smule honning og salt. Det smager virkelig som fuglene de synger!

Til min tomatsalat serverede jeg en græsk inspireret menu. Nemlig græsk farsbrød med fetaost, oliven og frisk timian, græske kartofler med hvidløg og en hjemmelavet tzatziki. Helt simpelt, nemt og utrolig lækker sommermad.

Tomatsalat med basilikum  Tomatsalat med tomater

Tomatsalat med mozzarella og basilikum
 
Forfatter:
 
Ingredienser
Tomatsalat til ca. 4 personer:
  • 500g friske cherrytomater (gerne forskellige sorter)
  • ½ lille rødløg
  • en håndfuld friske basilikumblade
  • 150g bøf mozzaerllaost
Dressing:
  • 2 spsk. olivenolie
  • 2 spsk. balsamicoeddike
  • 1 tsk. flydende honning
  • 1 tsk. havsalt
Fremgangsmåde
  1. Skyld tomaterne og tør dem grundigt
  2. Skær cherry tomaterne i halve og hak løget fint
  3. Vend tomaterne med løg på et serveringsfad
  4. Hak basilikum og drys det over tomatsalaten sammen med stykker af mozzarellaost
  5. Bland dressingen og hæld den over tomatsalaten