Spinatboller  Spinat boller
Spinatboller er simpelthen nogle af det fineste bagværk. Disse er både grove, da de er med fuldkorn og spinat, men samtidig også utrolig mættende pga. kerner og hytteost. En helt fantastisk spinatbolle, der er perfekt til frokost eller madpakke, men også sagtens kan gå til morgenmad. Vi spiser dem ihvertfald på alle tider af døgnet, og hver eneste gang jeg bager dem, så falder de bare i utrolig god jord herhjemme. Særligt min lille datter er utrolig glad for de bløde og smagfulde boller, og jeg har som mor utrolig god samvittighed ved, at give hende noget der er sundt, nærende og smagfuldt på samme tid.

Hjemmebagte spinatboller

Læs også gerne: Hjemmebagte knækbrødOpskrift på burgerboller og Sund chiagrød med vanilje

På vores aller første skovtur sammen som lille familie, havde jeg også bagt disse spinatboller, som vi spiste i den åbne skov nær vores nye hjem. En helt fantastisk eftermiddag, som bare blev ekstra god med noget godt bagværk. Vi spiste bollerne med kødpålæg, flødeost og skære ost, men bollerne er også utrolig gode blot med smør på.

Opskrift på sunde spinatboller

Generelt så er jeg utrolig glad for at bage brød og boller, hvor der er hakkede grøntsager i. Spinatboller, gulerodsboller, broccoliboller, osteboller med urter osv er noget af mit favorit bagværk. Og noget jeg helt sikker synes, at i også skal prøve hvis i ikke allerede har eksperimenteret med det.

Spinatboller med hytteost
 
Forfatter:
 
Ingredienser
  • 50g gær
  • 5dl mælk
  • 1dl solsikke kerner
  • 200g optøet spinat
  • 250g hytteost
  • ½ tsk salt
  • 700g hvedemel
  • 200g fuldkornsmel
  • sammenpisket æg til pensling
Fremgangsmåde
  1. Opløs gær i mælk.
  2. Tilsæt optøet spinat, hytteost, salt og solsikkekerner og rør blandingen til en ensartet masse.
  3. Tilsæt mel og ælt dejen med en røremaskine eller en grydeske.
  4. Lad dejen hæve lunt og tildækket ca 60min.
  5. Form bollerne med to skeer og pensl dem med sammenpisket æg.
  6. Bag spinatbollerne ved 225graders varmluft i ca. 15min.