Spansk tortilla er faktisk min absolut yndlings måde, at tilberede en æggekage på. Den smager langt bedre, og kan gøres meget mere spændende, end en almindelig traditionel æggekage.

spansk æggekage  Spansk tortilla

Opskrift på spansk tortilla

Æg er udentvivl sammen med mælk, den ingrediens vi køber allermest af herhjemme. Jeg bliver aldrig træt af at spise æg, og min familie har det på fuldstændig samme måde. Jeg veksler mellem at lave spejlæg og havregrød til min datter og jeg om morgenen, og i weekenderne bruger vi æg i amerikanske pandekager, armeriddere, æggemuffins eller denne lækre opskrift på spansk tortilla.

Egentlig er en spansk tortilla blot en spansk æggekage hvor der er blevet tilført løg, kartofler, olivenolie og i nogle tilfælde urter og spansk pølse. Man kan jo lave sin spanske tortilla fuldstændig som man bedst kan lide det, og denne opskrift er en rigtig god grundopskrift, som man så kan eksperimentere udfra.

Læs også gerne: Hjemmebagte ølandsboller, gryde brød med øl, de blødeste gulerodsboller og sunde morgenboller

Æggekage med kartoflerSpansk tortilla med kartofler

Spansk tortilla med kartofler

I og med at en spansk tortilla indeholder kartofler, så mætter den også langt mere end en almindelig dansk æggekage. Derudover giver kartoflerne tekstur og smag som gør, at den kan spises til morgenmad men især også til aftensmad. Vi spiser ofte spansk æggekage, når vi har kogte kartofler tilbage fra dagen i forevejen, eller æggene i køleskabet er ved at nå sin udløbsdato. Tilmed er spansk tortilla virkelig en nem og enkel hverdags ret, som både børn og voksne vil kunne lide.

Spansk tortilla - opskrift på spansk æggekage
 
Forfatter:
 
Ingredienser
  • Spansk æggekage:
  • 4-5æg
  • 1 løg
  • 350g kogte kolde kartofler
  • olivenolie
  • ½ - 1 tsk. salt
Fremgangsmåde
  1. Hak løg fint
  2. Skær kartofler i grove tern
  3. I en pande opvarmes olivenolie hvorefter løg og kartofler svitses til de tager farve. Kartoflerne skal være let gyldenbrune og sprøde på alle siderne.
  4. Pisk æg i en skål sammen med salt
  5. Tag løg og kartofler af panden, hæld det op i skålen med æg, og vask panden.
  6. Hæld nyt olie på panden, tilsæt de piskede æg med løg og kartofler og skru helt ned for temperaturen.
  7. Lad den spanske tortilla stå og stege til den er helt gennemstegt. Steg den evt færdig i ovnen hvis du ikke synes panden kan gøre arbejdet helt færdigt.