Rullet kyllingebryst med asparges  Kyllingebryst
Jeg har endelig fået min kødhammer i brug. Den hammer jeg fik engang af min mormor, som i øvrigt er personen der sørger for, at jeg absolut intet mangler i mit køkken af udstyr. Den har ellers ligget der, aller bagerst i skuffen, med alle mulige andre remedier, som kun kommer frem, når specifikke retter skal kreeres. Hvis man ikke har en kødhammer, så kan man dog sagtens finde et andet alternativ til at slå kødet fladt med, og selvom det måske er en smule makabert, at stå der og hamre i kyllingebrystet, så er det faktisk også en smule sjovt. Noget børnene ville elske at være med til!

Jeg rullede kyllingebrystet omkring friske grønne asparges og basilikum samt en god smøreost. I virkeligheden er det jo kun fantasien, der sætter grænser for variationer af retten, og man kan jo derfor tilføre sit yndling grønt til kyllingerullen. Jeg vil dog anbefale, at baconet bliver foldet omkring kødet lige meget hvad, det kan bare et eller andet – det bacon der!

Kyllingebryst med asparges

Læs også gerne: Kalkungryde med mosLasagne med kylling og ostStegte ris med kylling og Kylling i peanutbuttersauce

Rullet kyllingebryst med asparges og bacon
 
Forfatter:
 
Ingredienser
  • 4 kyllinge brystfileter
  • ca. 100g smøreost
  • en håndfuld basilikumblade
  • 8 friske grønne asparges
  • en pakke bacon (ca. 8 stykker)
  • en smule olivenolie
  • ca. 5 cherrytomater
  • salt og peber
  • evt revet ost?
Fremgangsmåde
  1. Tænd for ovnen. Skær sener og fedt fra kyllingen, og slå dem flade med en kødhammer uden, at de går i stykker.
  2. Skyl asparges og skær det yderste "træ-agtige-del" af grøntsagen.
  3. Placer ca. 1 spsk smøreost i midten af kyllingebrystet, og placer dernæst to asparges og et par basilikumblade.
  4. Drys med salt og peber.
  5. Rul brystet stramt sammen på den korte led.
  6. Snør to stykker bacon om hvert kyllingebryst og placer dem alle i et ovnfast fad.
  7. Hæld en lille smule olivenolie over kødet, og bag dem i ovnen på grill-funktion i ca. 10min, så de får en flot gylden farve. Man kan evt. stege dem af på panden først istedet.
  8. Tag derefter retten ud, og drys cherrytomater skåret i kvarte, ud over kødet (måske også med en smule ost?) og bag retten færdig ved 180grader varme (varmluft) i ca. 30min.
  9. Server f.eks med ris og salat.