Opskriften på rugbarer er sponsoreret af Castus

Små rugbarer med græskarkerner, rugkerner, frugt og rugmel er perfekte som mellemmåltid, sund dessert eller til at stille den lille sult om eftermiddagen, når hjernen er træt og brugt.

Ingredienser til rugbarer  Rugbarer

Rugbarer med castus frugtrulle

Jeg er fyldt med fornyet energi og kreativitet for tiden, og mit samarbejde med Castus passer perfekt ind i denne tilstand. Jeg får for alvor lov til at eksperimentere med råvare, produkter og opskrifter, som jeg normalt ikke ville kaste mig over ved første øjekast. Det kommer der virkelig nogle fantastiske opskrifter ud af. Opskrifter som er sunde og nærende, men samtidig søde og smagfulde på grund af de lækre produkter fra Castus.

I denne opskrift på rugbarer har jeg benyttet castus frugtrulle, som passer perfekt til bagværk. De findes i tre forskellige kombinationer; nøddemix, figen, og blåbær. Alle varianter passer elemenent til opskriften på disse rugbarer, så det handler blot om, at finde sin yndlings.

Inspiration til sundere bagværk: Bløde boller med gulerod, Sundere chokoladekage, og Boller med spinat og fuldkorn

Castus rugbar  Rugbar

Opskrift på sunde rugbarer

Den opskrift som jeg har skrevet nedenfor kan sagtens betragtes som en grund opskrift. Man kan nemlig tilsætte nødder, kerner, chokolade, frugt og andet lækkert til sine rugbarer, alt efter hvad man bedst kan lide. I ny og næ har jeg foruden frugtrullen fra Castus, også tilsat mørk chokolade, som virkelig smager fantastisk sammen med de sunde barer.

Andre gange har jeg brugt frugtrullen med nøddemix, og især spist dem om eftermiddagen, når både krop og hovede har haft brug for noget ekstra brændstof. Generelt passer rugbarerne perfekt i en madpakke af alle slags, og de er helt sikkert også fryseegnet, hvis man vil prøve at lave en stor portion, der kan holde sig i længere tid.

Rugbarer med frugt og kerner
 
Forfatter:
 
Ingredienser
Ingredienser til ca. 20 rugbarer:
Iblødsætning aftenen før:
  • 50g rugkerner
  • 50g græskarkerner
  • 1 dl vand
Ingredienser til næste dag:
  • 2,5dl vand
  • 20g gær
  • 1 dl hvedemel
  • 3-4 dl rugmel
  • ½ tsk. salt
  • 200g castus frugtrulle
Fremgangsmåde
Aftenen før:
  1. Rugkerner og græskarkerner sættes i blød med vand
Dagen efter:
  1. Opløs gær i vand
  2. Hak frugtruller i mindre stykker og tilsæt det til gærblandningen
  3. Tilsæt først hvedemel og salt, og så rugmel lidt ad gangen. Dejen skal være meget klæbrig.
  4. Lad dejen hæve lunt og tildækket i ca. 45min
  5. Form små rugbarer og placer dem på en bageplade beklædt med bagepapir. Brug evt. en smule mel på fingrene, så rugbarerne lettere kan formes
  6. Bag dem i ca. 15min ved 200graders varmluft