Rødspættefileter med pasta  Rødspættefileter fyldt med spinat
Rødspættefileter serveret på en hel ny måde, nemlig rullet omkring spinat og flødeost, og bagt i ovnen med pasta vendt i bechamelsovs, spinat og små cherry tomater. En ny hverdags favorit ret er født, og så endda med rødspættefileter!

Rødspættefileter med grøntsagsfyld

Jeg ville ønske, at vi spiste mere fisk herhjemme end vi gør, for det er noget der falder i hele familiens smag. Undskyldningerne er mange, men hovedsageligt går den på, at fisk er for dyrt i forhold til okse- og svinekød. Det er utrolig ærgerligt, da fisk er en grundsten i en sund og varieret kost, og helst skal spises flere gange om ugen. Vi spiser skam også fisk, men ofte den form, som kommer på rugbrød eller i frokostboller. Her mener jeg f.eks tun, makrel, laks og rejer, men de egentlig hverdagsretter med fisk som hovedmenu, dem kan der desværre gå længe imellem. Denne opskrift på fyldte rødspættefileter har derfor længe været undervejs.

Hvis man dog er en smule opmærksom, så rummer de fleste dagligvare butikker fisk, til forholdsvis pæne priser. Det er nemlig også ofte det, som man kan finde stærkt nedsat, hvis udløbsdatoen er tæt på kaldenerdagen. Det var netop sådan, at disse rødspættefilter blev fundet i min lokale Brugs, og den fedtfattige fisk blev forvandlet til et fantastisk måltid med både spinat, tomater og den lækreste, cremede pasta sovs til. Så skal der ingenting til, at gøre nogle simple rødspættefileter til et festmåltid.

Opskrift på fyldte rødspættefileter

Faktisk er hele retten bagt sammen i ovnen efter, at tingene er blevet forberedt hver for sig. Det synes jeg giver en god helhed til retten, og så ser det bare fantastisk godt ud, at servere sådan et lækkert fad med rødspættefileter og bagt pasta.

Læs også gerne: Torsk med rødbedesalatLaks vendt i pasta med spinatFuldkorns laksetærte og Sommer tærte

Rødspættefileter fyldt med spinat og flødeost
 
Forfatter:
 
Ingredienser
Ingredienser til ca. 4 personer:
  • 4-6 rødspættefileter
  • 200g frisk spinat
  • 120g flødeost (gerne med hvidløg og urter
  • 1 spsk smør
  • 2 små løg
  • 1 fed hvidløg
  • 1 spsk hvedemel
  • 4dl mælk (gerne sødmælk)
  • 1 tsk revet muskatnød
  • salt og peber
  • 500g frisk pasta
  • evt jævning med maizena
  • olie
  • tanstikker
Fremgangsmåde
  1. Begynd med pastasovsen. Hak løg og hvidløg groft. Steg det i smør i en stor gryde.
  2. Tilsæt hvedemel og rør godt rundt i melbollen.
  3. Tilsæt mælk og varm sovsen langsomt op.
  4. Smag til med salt, peber og revet muskatnød. Hvis sovsen ikke er tyk nok, kan den evt jævnes med maizena.
  5. Skær tomaterne i halve og tilsæt dem til sovsen sammen med ⅔ af spinaten.
  6. Kog pasta som anført på pakken, og vend pastaen i spinatsovsen.
  7. Hæld sovsen med spinat i et stort ildfast fad.
  8. Placer en stor tsk. flødeost i midten af en rødspættefilet.
  9. Tag 5-10 blade spinat og placer oven på osten.
  10. Rul rødspættefileten og sæt en tandstik i toppen.
  11. Placer rødspættefileterne øverst i fadet med pasta og drys med salt og olie på fisken.
  12. Bag de fyldte rødspættefileter med spinat og flødeost i ovnen ved 200graders varmluft i ca. 25min.