Rocky road med lyserød skum  Rocky road
Rocky road ligner virkelig en vej, der mangler et skud nyt asfalt, men den bumlede vej smager fantastisk. Især fordi man kan variere sin rocky road chokolade eller konfekt med ligepræcis sin yndlings slik. Min favorit er stort set altid med skum i en eller anden formation, samt dumle, snickers, mars eller andet chokolade med karamel. Jeg ved dog, at man også kan lave rocky road med for eksempel popkorn, bær, lakrids, marcipan, nougat og så selvfølgelig en masse forskellige nødder.

Læs også gerne: Pinke dadelkugler og Sunde kokoskugler 

På billederne hjælper lille moster Asta med, at lave rocky road chokolade. Hun har selv bestemt, hvad chokoladen skulle bestå af, samt at skumfiduserne skulle farves med lyserød frugtfarve. Noget der virkelig også er fint til de grønne pistacie nødder. Dette trin kan man selvfølgelig også sagtens springe over, og hvis det er jul kan man på mange måder, lave den mere konfekt agtigt. For eksempel ved at tilsætte marcipan eller nougat som ovenfor nævnt.

Rocky road – chokolade året rundt

Faktisk synes jeg, at man kan lave denne opskrift året rundt, og altså både servere det sommer eller vinter. Sådanne opskrifter elsker jeg, da man på den måde kan sætte et helt personligt præg på sin madlavning. Jeg kan derfor på det kraftigste anbefale jer derude, at finde jeres favorit!

Nedenfor kan i som inspiration se billeder af en rocky road med dumle, mandler, og skumfiduser. En kombination der også var helt fantastisk. Først vil jeg dog dele opskriften på rocky road med lyserødt skum. Læs med i opskriften nedenfor.

Rocky road med dumle  Rocky road konfekt

Rocky Road - med lyserød skum
 
Forfatter:
 
Ingredienser
  • 250g mørk chokolade
  • 20g mandler
  • 20g pistacie nødder
  • 50g skumfiduser
  • 1 snickers
  • rød frugt farve
  • evt frysetørret hindbær til pynt
Fremgangsmåde
  1. Hak mandler og pistacie nødder groft.
  2. Skær snickers i små skiver, og skær skumfiduserne i mindre stykker, som farves med rød frugtfarve. Smelt den mørke chokolade over et vandbad, og bland chokoladen sammen med de andre ingredienser.
  3. Fordel nødde-chokolade-blandingen i et lille fad beklædt med bagepapir, og drys med frysetørret hindbær.
  4. Lad chokoladen køle af i køleskabet i 2-3 timer før den skæres ud og kan serveres.