Risfrikadeller er nogle utrolig smagfulde, vegetariske frikadeller. I denne opskrift på hjemmelavede ris frikadeller er der brugt fint revet gulerod og persille. Du kan sagtens bruge en masse andre grøntsager, urter og krydderier. Frikadeller er, uanset om de er lavet med kød eller grøntsager, altid et hit hos både børn og voksne, og disse er bestemt ingen undtagelse
Inspiration til vegetar frikadeller: Squashfrikadeller og Quinoafrikadeller
Opskrift på risfrikadeller

Risfrikadeller
Ingredients
- 2 store gulerødder
- 1 fed hvidløg
- 1 løg
- 1 håndfuld persille
- 300 g kogte ris
- 1 æg
- 50 g havregryn
- 50 g hvedemel
- 2 tsk. salt
- 1 tsk. spidskommen
- 1/4 tsk. cayenne peber
- smør til stegning
Instructions
- Riv gulerødder fint på et rivejern og hak løg, persille og hvidløg meget fint. Brug evt. en foodprocessor eller minihakker
- Bland havregryn, hvedemel og krydderier godt sammen
- Bland alle ingredienserne godt sammen til en ensartet fars
- Steg risfrikadellerne på en stegepande med smør ved middelvarme i ca. 10min på hver side
Vegetar frikadeller med ris
Disse frikadeller er lavet på ris, og de er derfor ideelle at lave, hvis du har en rest ris i overskud fra aftensmaden dagen før. Ellers er ris ganske nemme at tilberede. Det er altid en god idé at skylle risene godt igennem i en si inden de sættes over til kogning. Herved får du fjernet de støvrester, der sidder på riskornene. En god tommelfingerregel (bogstaveligtalt) er, at mængden af vand skal være således, at afstanden mellem vand og ris svarer til det øverste led på din tommeltot.
Inspiration til opskrifter: Squash røsti
Når alle ingredienserne er blandet skal risfrikadellerne steges i smør på en middelvarm pande. Varm panden op uden smør på, så smørret ikke bliver for branket. Frikadellerne skal steges i ca. 20 min. Det tager nemlig en del længere tid at stege vegetar frikadeller kontra almindelige frikadeller med kød. Det er derfor vigtigt at man er tålmodig, så farsen bliver gennemstegt og skorpen sprød og gyldenbrun.
Inspiration til vegetar frikadeller: Kartoffelfrikadeller og Bønnefrikadeller
Grøntsager og krydderurter til risfrikadellerne
Når det kommer til disse risfrikadeller, så kan persille sagtens erstattes af koriander ligesom revet squash kan bruges i stedet for gulerødder. Det er også oplagt at servere grøntsagsfrikadellerne for børn og store babyer, hvor man eventuelt kan skrue ned for mængden af krydderier. Grøntsagerne og krydderurterne til risfrikadellerne kan selvfølgelig varieres – det behøver ikke være gulerødder og persille. Du kan sagtens eksperimentere med andre, men tænk gerne over at det skal kunne rives/ hakkes/ snittes fint. Idéer til andre grøntsager kunne være squash, sød kartoffel, svampe eller kål. Krydderurterne kan også varieres og giver alle forskellige smage. Hvis du vil servere risfrikadellerne til fisk, så er eksempelvis dild rigtig godt til.
Serveringsforslag
Ris frikadellerne kan serveres og spises præcis, som du ville gøre det med en almindelig frikadelle. Den klassiske er til kartofler, sauce og en salat. Du kan også prøve at servere dem i et pitabrød med en masse dejligt fyld og en god dressing. Risfrikadellerne smager også herligt ovenpå et stykke rugbrød til frokost, sammen med remoulade.
Inspiration til frikadelle opskrifter: Kyllingefrikadeller og Frikadeller
Tips til frikadellerne
- Havregryn og hvedemel er genialt i risfrikadeller, da de hjælper til binde farsen sammen og giver den en god struktur. Hvis man vil øge mængden af fibre, så kan man bruge f.eks havregryn i stedet for hvedemel
- Brug fuldkornsris eller vilde ris til frikadellefarsen i stedet for almindelig hvide ris
- Steg risfrikadellerne i olie, hvis du foretrækker det. Smagen vil dog ikke være helt den samme
- Prøv at komme andre grøntsager og/ eller krydderurter i
- Risfrikadeller er utrolig børnevenlige, da de er nemme at tygge, og fordi barnet selv kan holde dem
- Frikadellerne kan let varieres i størrelse alt efter hvad du skal bruge dem til
7 kommentarer til “Risfrikadeller”
Hvad anbefaler du at servere til frikadellerne? De ser rigtig lækre ud:)
De smagte virkelig godt! Baby kunne også lide dem Jeg serverede dem med bl.a. pitabrød og humus
Det lyder lækkert! Dejligt med at selv baby kunne lide dem. Kh Maria
Det ser lækkert ud! De skal helt klart prøves meget snart 🙂
Hej med dig!
Skønt at høre. tak!
Mvh Maria Vestergaard
Hvordan pokker for jeg min risfars til at hænge sammen.
Jeg har brugt havremel i stedet for hvedemel, da jeg ikke tåler gluten
Men det skiller
Hej Britta
Jeg ved desværre ikke, hvordan havremel agerer i sådan en fars.
Mvh Maria Vestergaard