Risengrød   Risengrød med kanel og smørklat
Grød eller rettere sagt risengrød må være grundstenen i jul, frost og snevejr. Og selvom det hverken sner eller er minus grader udenfor lige nu, så er dét december i skrivende stund, og vi spiste risengrød igår. En grød som min kære mand har plaget mig om at lave de sidste mange uger, og spiloppen spiste også med meget stor velbehag. Først blev smørklatten spist. Dernæst overfladen af risengrøden med kanel og sukker, og til sidst blev skeen stukket dybt ned i skålen, hvor der ikke blev efterfladt en eneste skefuld til nissen, da hun var færdig. Vi havde ellers snakket om, at nissefar skulle have haft en skål risengrød, når vi alle var færdige med at spise, men det var der simpelthen ikke nok grød til. I stedet har vi aftalt, at vi må lave risengrød igen en anden dag, måske allerede imorgen.

Man kan jo egentlig spise risengrød på alle tider af året, også uden kanel og sukker. Grøden af ris er jo hverken usund eller på anden måde dårlig næring, så risengrød kan man jo også sagtens spise til morgenmad i ny og næ i stedet for for eksempel sin vante havregryn.

Risgrød  Julegrød

Risengrød – min families yndlings grød

Læs også gerne: Chiagrød med vanilieQuinoagrød med chokolade og Juleboller med æble, Opskrift på gløgg og Verdens bedste brownie

I sidste uge prøvede jeg også at lave en vegansk grød på ris, som udover at være baseret på mandelmælk, også var en del mere grov, da den bestod af trekorns blanding. Den grød smagte også helt fantastisk og er et godt alternativ, hvis man for eksempel er laktose intolerant, eller vil lave risengrøden en smule sundere.

Risengrød med kanel og smørklat
 
Forfatter:
 
Til 4 personer:
Ingredienser
  • 200g grødris
  • 2dl vand
  • 12dl mælk
  • ½ tsk salt
  • serveres med sukker, kanel og smørklat
Fremgangsmåde
  1. Kog vand i en gryde.
  2. Tilsæt grødris og kog risene i ca. 2min ved hyppig omrøring
  3. Tilsæt mælk og lad grøden koge op ved hyppig omrøring
  4. Når grøden koges, skrues der ned for temperaturen og sættes et låg på gryden.
  5. Lad grøden småsimre ved svag varme i ca 35min. Rør i gryden ofte, så grøden ikke brænder på.
  6. Server grøden med kanel, sukker og smørklat