Quinoaboller, som jeg her viser billeder af på morgenbordet, var min aller første omgang hjemmebagte boller med quinoa. Og i kan nok regne ud, at det heller ikke var den sidste.
Sunde quinoaboller med havre
Lille moster Asta, og min skønne kusine havde taget en spontan smuttur til Odense. Lige i tide til morgenmad inkluderende græsk yoghurt med friske bær, müsli, hjemmebag og en masse kaffe. Lillebror sover stadig uroligt, og har tonsvis af opvågninger i løbet af natten, så en masse kaffe skal der til.
Min kusine elsker ligesom jeg selv, grove boller med masser af nødder, frø, kerner og fuldkorn. Asta derimod er stadig et typisk barn, der måske i ny og næ bliver en anelse forskrækket over ord som f.eks. “quinoaboller”. Jeg kan dog hilse og sige, at bollerne i den grad faldt i god jord – både hos hendes og os andre. Quinoakernerne gør dem ekstra saftige og bløde, da de under kogningen suger en masse vand, og så er de små mirakel korn jo også enormt sunde.
Opskrifter: En fabelagtig quinoasalat, Morgengrød med quinoa og Rødbedesalat med quinoa
Opskrift på quinoaboller
Jeg valgte at bruge sorte quinoakerner til mine quinoaboller. Man kan selvfølgelig også bruge hvide eller røde quinoa, som jeg er sikker på, giver et lige så godt resultat, men sorte tænkte jeg, nu engang ville blive utrolig flot. Quinoakernerne kommer oprindeligt fra Sydamerika, men kan (heldigvis) købes i de fleste supermarkeder den dag idag. De har et højt protein indhold og også en stor andel flerumættede fedtsyrer. Hvorfor de er pragtfulde for vores krop at spise blandt andet i hjemmebagte quinoaboller

- 1 dl quinoa
- 2 dl vand
- 25g gær
- 5dl vand
- 1 tsk. salt
- 1 tsk. flydende honning
- 1 spsk. neutral olie
- en håndfuld nødder (f.eks mandler og hasselnødder)
- 200g havreklid (eller fintblendet havregryn)
- 550g hvedemel
- sammenpisket æg til pensling
- Skyl quinoa og kog kernerne i vand i ca. 15-20min eller til vandet er fordampet helt væk og kernerne er blevet bløde
- Opløs gær i vand og tilsæt salt, honning, olie og quinoakerner
- Hak nødderne groft og bland i dejen sammen med havreklid
- Tilsæt mel lidt ad gangen og ælt dejen grundigt (gerne på en røremaskine da dejen er meget våd)
- Lad dejen hæve lunt og tildækket i ca. 60min
- Form quinoabollerne vha. to skeer og placer dem på en bageplade beklædt med bagepapir
- Pensl med sammenpisket æg og drys evt. med hakkede nødder eller kerner
- Bag quinoabollerne ved 180 graders varmluft i ca. 20min eller til bollerne er blevet gennembagte og let lysebrune på toppen
9 kommentarer til “Quinoaboller med nødder og havre”
Er det 2 dl, 5 dl eller 7 dl vand??
Hvis du læser fremgangsmåden, så burde det være tydeligt. Her står det, at du bruger den første andel vand (2dl) til at koge quinoa med, og de sidste 5dl bruger du til selve bolledejen.
Hehe – tak for svar. Det var netop ikke tydeligt 😉
Hej Maria
tak for din opskrift! De smager fantastisk! ?
Jeg skal lige høre om de kan fryses ned?
Hvor dejligt, at bollerne faldt i god jord 🙂
De kan i den grad fryses ned.
Kh Maria
Jeg overser muligvis noget, men hvornår skal quionaen i?
Tusind tak fordi du gjorde mig opmærksom på at det manglede. Det fremgår nu af opskriften 🙂
Kh Maria
Har du/I prøvet at lave dem uden hvedemel?
Overvejer at teste med halv boghvedemel og halv fintmalet quinoamel
Har aldrig prøvet at bruge de 2 meltyper, men har fået noget, som jeg gerne vil have brugt. Og elsker hjemmebagte boller, men vil forsøge at undgå hvedemel en periode.
Og disse boller var de mest spændende jeg kunne finde på den søgning
Hej Joan
Nej jeg har desværre ikke prøvet at lave dem uden hvedemel, men det er da klart et forsøg værd 🙂
Sig endelig til hvis det endte godt 🙂