tortillas  quesadillas med ost og kylling

Ordet quesadillas vil jeg helst ikke prøve at udtale overfor nogle, men jeg vil så sandelig gerne skrive om det her på bloggen, for det smager bare ualmindelig godt. Quesadillas består af en tortilla, der fyldes med især ost, og andre få ingredienser, og derefter grilles på panden. Tortillaen bliver dermed en smule sprød, osten smelter, og det mexicanske fyld giver retten en helt fantastisk smag.

Læs også gerne: Cheddar dip

Første gang jeg smagte quesadillas var under min sidste eksamensperiode, hvor min læsemakker serverede netop denne ret, en sen midnatsaften hvor vi manglede et ekstra skud energi og madglæde. Det fortæller også lidt om, hvor nemt og hurtigt man kan lave denne ret, og nu hvor vi også ofte laver det herhjemme, så er min mand og jeg blevet mestre i, at smække en hurtig quesadillas sammen. Vi har faktisk både spist det til aftensmad, frokost og som snack når vi havde lyst til ekstra selvforkælelse. Og vi spiser det sammen med en smule salsa, lidt avokado og nogle gange creme fraise. En kæmpe anbefaling herfra!

quesadillas med salsa  quesadillas med lime

Quesadillas

Denne quesadillas er med ost, kylling og salsa, men man kan jo egentlig variere sit fyld i det uendelig. Vigtigst er, at der ikke fyldes for meget i, da den skal være så flad som overhovedet muligt, og blot tilberedes på en pande.

Quesadillas - en mexicansk specialitet
 
Forfatter:
 
Opskriften er til 4 personer
Ingredienser
  • - 8 tortillas
  • - 200g mozzeralla ost
  • - 3-400g kyllinge bryst
  • - salsa
  • - evt. tomater, rød peber, løg eller hvad man kan lide
Fremgangsmåde
  1. Steg kylling på panden eller i ovnen.
  2. Skær kødet i meget tynde skiver på skrå.
  3. På en pande placeres en tortillas. Kun på den ene side af tortillas'en placeres kylling, ost og salsa. Grill tortillas'en på middelvarme til den er gylden brun.
  4. Buk den halvdel uden fyld over den anden halvdel, og skær din quesadillas ud i tre.
  5. Dyp den i creme fraise, salsa eller hvad du kan lide.