Pull apart brød

Pull apart brød opskrift

Pull apart brød er et snasket madbrød med hvidløg og cheddarost. Brødet er en hjemmelavet bløddej, som er lagt i lag med smør, hvidløg og revet cheddarost.

Opskriften på pull apart brød er oprindeligt fra min kogebog MIT FAMILIEKØKKEN, som er en samling af mine allerbedste aftensmad opskrifter for hele familien. Du får 100 opskrifter, som er nemme og utrolig smagfulde.

Køb MIT FAMILIEKØKKEN lige her.

Opskrift på pull apart brød

Pull apart brød opskrift

Print Pin
Forb. tid: 1 time 45 minutter
Tilb. tid: 30 minutter

Ingredients

Brøddej

  • 50 g gær
  • 2,5 dl lunken vand
  • 1 tsk. sukker
  • 1 tsk. salt
  • 2 spsk. olivenolie
  • 450 g hvedemel

Urtesmør

  • 50 g blødt smør
  • 3 spsk. persille
  • 1 fed hvidløg
  • 150 g revet cheddarost
  • 1 æg

Instructions

Brøddej

  • Opløs gær og sukker i lunkent vand. Tilsæt salt, olivenolie og hvedemel lidt ad gangen, og ælt dejen grundigt sammen i ca. 5min og gerne på en røremaskine.
  • Saml dejen, og lad den hæve lunt og tildækket i en skål i ca. 60min.
  • Rul dejen ud til et stort kvadrat med en kagerulle. Brug evt. lidt ekstra hvedemel.

Urtesmør

  • Bland blødt smør med presset hvidløg og finthakket persille. Fordel urtesmørret ud over hele dejfladen, og drys med revet cheddarost.
  • Pensl en brødform med olivenolie.
  • Skær dejen i 16 lige store deje, og saml to firkanter så en flade med urtesmør vender mod en flade uden urtesmør.
  • Placer de 8 firkanter i brødformen, så de er opretstående. Læg et klæde over brødet, og lad det efterhæve i ca. 30min.
  • Tænd ovnen på 180 grader, varmluft.
  • Pensl brødet med sammenpisket æg, og bag brødet i ovnen i ca. 25-30min, til det er gennembagt og let gyldent på toppen.

Hvidløgsbrød med cheddarost

Et pull apart brød passer utrolig godt til et buffet bord eller som en tilbehørs ret til friske salater og kød. Denne gang har jeg serveret hvidløgsbrødet med mangosalat, kyllingespyd og kogte kartofler, som det ses på billedet ovenfor. Brødet består af en bløddej med olivenolie, som er blevet æltet godt og grundigt inden den er lagt til hævning. Det er vigtigt, at man lader dejen hæve til dobbelt størrelse, så man får et luftigt madbrød, når det er blevet bagt. Når dejen har hævet rigeligt, så rulles den ud ved hjælp af en kagerulle. Så smøres dejen med en cremet urtesmør. I stedet for persille kan man også bruge andre krydderurter. Et glimrende eksempel er også purløg, som smager utrolig godt i et pull apart brød. Dernæst drysses med revet cheddarost, men man kan også bruge almindelig revet, mozzarella ost. Placer så 16 firkanter stående i en brødform, og lad brødet efterhæve en sidste gang. Pensl dit pull apart brød med sammenpisket æg og bag hvidløgsbrødet i en forvarmet ovn.

Inspiration til opskrifter: Mangosalat og Kyllingespyd

Hjemmelavet urtesmør

Der er mange måder, hvorpå man kan lave et pull apart brød virkelig nemt. For det tager selvfølgelig lidt tid, at slå en brøddej sammen, selvom det absolut er tiden værd. Men hvis man den pågældende dag vil springe over hvor gærdet er lavest, så kan man købe et færdigbagt brød fra sit lokale supermarked. Her kan man skær brødet halvt igennem mange gange hist og her, og i revnerne kan urtesmørret fordeles ud. Også urtesmørret kan man købe færdiglavet, selvom det selvfølgelig ikke er som den hjemmelavede slags. Jeg vil dog altid anbefale at lave et pul apart brød efter opskriften ovenfor. Det smager langt bedre, og så ved man lige præcis hvad ingredienslisten indeholder.

Inspiration til opskrifter: Foccacia brød og Brød med gær

Kan pull apartbrød med hvidløg fryses?

For at svare kort på spørgsmålet ovenfor, så ja. Dette madbrød kan meget nemt fryses ned. Lav derfor gerne en dobbelt portion, når du alligevel er igang med at røre vand, gær og hvedemel sammen, og frys det ene af brødene ned i fryseren. Tag så ostebrødet op den dag det skal bruges, og lun det i mikrobølgeovnen eller ovnen.

5 from 1 vote (1 rating without comment)

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering