Peanutbutter cookies er en forrygende lille kage, der næppe kan holdes fingrene fra, når den først bliver serveret på eftermiddags bordet eller til kaffen på hvilket som helst tidspunkt.
De bedste peanutbutter cookies
Jeg spiser oftere og oftere de små (og store) amerikanske småkager ala cookies. Ihvertfald langt oftere end vi spiser traditionelle danske småkager, som i øvrigt også smager rigtig skønt. Især til jul og generelt på den tid af året. Cookies kan bare noget særligt, og det er nok deres blødhed, som vi herhjemme så godt kan lide. Danske småkager kan til tider godt blive hårde og tørre, hvorimod peanutbutter cookies og cookies med chokolade (de aller bedste) har en blødere midte. Vi foretrækker endda at spise peanutbutter cookies lune, hvor chokoladen endnu ikke er stivnet helt. Det skulle i virkelig tag at prøve!
Opskrift på peanutbutter cookies
Hvorvidt man ønsker kun at lave sin cookiedej med peanutbutter og altså droppe chokoladen, er jo helt op til én selv. Begge ting fungerer rigtig godt i peanutbutter cookies. Jeg ender ofte med, at dele dejen i to, hvor jeg så tilsætter chokolade til den ene del og ikke den anden. På den måde har man også hurtigst to forskellige slags cookies, men kun brugt den halve tid. Det er altså smart!

- 100g blødt smør
- 80g brun farin
- 80g sukker
- 1 æg
- 100g peanutbutter
- 120g hvedemel
- 80g havregryn
- ½ tsk. Bagepulver
- ½ tsk. Salt
- 100g mørk chokolade
- Pisk smør, brunfarin og sukker godt sammen.
- Tilsæt æg og peanutbutter og pisk det nogle få sekunder.
- Bland de tørre ingredienser sammen i en skål for sig.
- Hak chokoladen groft og bland alle ingredienserne sammen.
- Lad evt. dejen hvile i køleskabet 20min, så den er lettere at arbejde med.
- Form kugler af ca. 30 gram og placer dem på en bageplade beklædt med bagepapir med god afstand til hinanden. Jeg bager 8 cookies pr. bageplade (3*2*3)
- Bag kagerne ved 190 graders almindelig ovn i ca. 14-15min eller til kagerne er let gyldne og bløde inden i
- Lad dem afkøle på en rist