Opskriften på pastasalat med pesto og avokado er sponsoreret af Pastella

Pastasalat med pesto  Pastasalat med proteinpasta

Endelig er sommeren kommet over os, og hvis der er noget som smager fantastisk til grill, picnic eller frokostmadpakken, så er det en lækker pastasalat med pesto. Ikke sådan en kedelig en med fed dressing og optørrede grøntsager, nej en salat der er kælet for. Hvor pastaerne er af god kvalitet og ikke mindst smag, hvor grøntsagerne er friske, og hvor måltidet indeholder både noget cremet, noget sprødt og noget sødt på en og samme gang. Sådan en fantastisk, grøn pastasalat vil i nu blive præsenteret for.

Pastasalat  Hjemmelavet pastasalat

Pastasalat med ProteinPasta fra Pastella

Jeg elsker vitterligt pasta i alle dens afskygninger, og helst frisk pasta er min klart favorit. Pastella og deres grøntsagsbånd har længe været et perfekt supplement til min ugentlige pasta-dosis, og sommetider har jeg endda blandet det med deres originale økologiske båndpasta. Det kan nemlig virkelig anbefales!

De seneste par uger har jeg dog prøvet noget helt nyt. Produktet har selvfølgelig stadig været fra yndlings pastella, men denne gang har jeg fået fingrene i “ProteinPasta. Udover at både pastabåndene og pastabidderne (som jeg har brugt i denne opskrift) indeholder en del mere protein end almindelig pasta, så synes jeg det er værd at tage med, at der også er et betydeligt lavere antal kalorier pr. 100g i netop dette produkt. Hvad der er endnu vigtigere at sige er, at det lavere kalorie indhold absolut ikke går udover den gode smag af frisk pasta. Denne opskrift på pastasalat med pesto blev virkelig afsindig lækker, og sammen med den cremede avokado og de friske bær, tog denne tilbehørs ret al opmærksomheden fra de ellers gode pølser og bøffer som vi grillede til.

Pastasalat med proteinbidder  Opskrift på pastasalat med pesto

Opskrift på pastasalat med pesto og avokado

Proteinbidderne fra Pastella som de så fint hedder, ville også være perfekte til en hel klassisk bolognese, en pastaret bagt i ovnen med friske grøntsager, eller en hel anden version af pastasalat. Jeg er sikker på, at i også kan se de mange muligheder i dette produkt!

Som i måske kan se på billederne, så elsker jeg især at lege med farverne i mine pastasalater. Denne grønne pastasalat med pesto står derfor ikke bare godt rent smagsmæssigt, men også hos øjnene falder salaten i god jord. Hvis du er ekstra kreativ den pågældende dag, at pastasalaten skal indtages, så laver du din egen hjemmelavede basilikumpesto til. Det er faktisk utrolig nemt, og så smager det bare ekstra godt sammen med noget lækkert kvalitets pasta fra Pastella.

Pastasalat med pesto og avokado
 
Forfatter:
 
Ingredienser
  • Pastasalat med pesto til 2-4 personer:
  • 250g pasta (ProteinPasta fra Pastella)
  • en håndfuld blandet salat (f.eks napolitan salat)
  • 1 avokado
  • 1-2 spsk basilikumpesto
  • 1 tsk. salt
  • 1 forårsløg
  • 150g blåbær
  • en lille håndfuld græskarkerner
  • Pyntes med rød skovsyre eller andre krydderurter
Fremgangsmåde
  1. Kog pasta som anført på pakken. Evt med en smule salt og olie
  2. Hæld vandet fra gryden og lad pastabidderne køle helt ned
  3. Skær avokado i fine små tern og bland det med pasta, pesto, salat og salt i en "arbejds skål"
  4. Skyld og hak forårsløg og vend det i pastasalaten med halvdelen af blåbærene.
  5. Hæld pastasalaten over i en ny skål eller serverings fad og pynt med resten af blåbærerne, græskarkerner og rød skovsyre

OBS: Denne lækre pastasalat med pesto er også element til frokosten næste dag!