Pasta med oksekød

Pasta med oksekød

Pasta med oksekød er en opskrift, som blot tager 20min at lave. Men selvom opskriften ingen tid tager i køkkenet, så kan den sagtens serveres som gæstemad i weekenden også. Tilføj et glas rødvin eller en frisk, grøn salat til aftensmaden, og så er der ikke et øje tørt.

Inspiration til opskrifter med pasta: Pasta med fløde og Pasta med kødsovs

Opskrift på pasta med oksekød

Pasta med oksekød

Pasta med oksekød

Print Pin
Forb. tid: 5 minutter
Tilb. tid: 15 minutter
Servings: 4 personer

Ingredients

Oksekød:

  • 500 g flankesteak (eller andet oksekød)
  • 1 spsk. olivenolie
  • 1 tsk. rosmarin
  • salt og peber

Pastasauce:

  • 1 løg
  • 1 fed hvidløg
  • 1 lille squash
  • 250 ml fløde
  • 1-2 dl oksekøds boullion
  • 250 g frisk pasta

Servering:

  • parmesan ost

Instructions

Oksekød:

  • Drys oksekødet med salt, peber og rosmarin, og steg det sprødt og gyldent på begge sider på en varm pande
  • Tag kødet af varmen og lad det hvile

Pastasauce:

  • Hak løg og hvidløg og steg løgene bløde i den samme pande
  • Tilsæt squash skåret i små stave og lad grøntsagen steg til den får farve og er gennemstegt
  • Opløs boullionterning i kogende vand og tilsæt boullion og fløde til panden
  • Kog pasta som anført på pakken og vend det i retten sammen med oksekød skåret i fine skiver
  • Smag det hele til med salt og peber

Servering:

  • Server med frisk revet parmesan ost

Pasta med oksekød

Nem pastaret med oksekød

Det er ofte sådan med italiensk madlavning, at det ikke kræver særlig mange ingredienser. Faktisk indeholder italienske opskrifter ofte en meget kort ingrediens liste. Det er i stedet de gode råvarer, som træder i karakter. Det samme gør sig gældende med denne nemme pastaret på pasta med oksekød. Opskriften på pasta med oksekød indeholder blot løg, hvidløg, squash, oksekød, fløde og pasta. Og du begynder med at stege oksekødet, som hviler imens saucen laves. Derefter hakkes løg fint, som steges blødes og glasagtige på en pande med olivenolie. Squash er den eneste grøntsag, som bruges udover løgene, men man kan sagtens tilsætte flere, grønne elementer. Svampe i alle mulige afskygninger er et glimrende eksempel. Champignoner, kantareller mm. smager herligt sammen med oksekød og fløde. Tilsæt dernæst fløde og boullion og lad det simre imens pasta koges færdig i en gryde for sig. Skær oksekødet i mundrette, tynde skiver og vend flødesaucen med oksekød og kogt pasta. Hvis saucen er for tynd, kan du lade den reducere nogle minutter inden den serveres. Og hvis flødesaucen derimod er for tyk, kan du tilsætte en smule pastavand, for at gøre den tyndere. Server din pasta med oksekød med friskrevet parmesanost.

Inspiration til pastaretter: Lasagne og Kogt pasta

Valg af oksekød til pastaretten

I denne opskrift på pasta med oksekød er der brugt flankesteak. Denne udskæring er ofte på tilbud i de forskellige supermarkeder, og er et ret godt stykke kød til en fin pris. Man kan også sagtens bruge andet oksekød. F.eks skært kød, der i forvejen er skåret ud fra fabrikken. Dette kød er dog ofte en del mere sejt i konsistensen, men det er også billigere. I en anden prisklasse fåes entrecote bøffer, som også smager pragtfuldt i pastaretter. Entrecote bøffer kan man også være heldig at få på bud sommetider, og ellers er det pragtfuld gæstemad til weekenderne, når man laver pasta med oksekød. Slutteligt kan man overveje at bruge hakket oksekød, som er en mere budgetvenlig udgave af denne opskrift.

Inspiration til pastaretter: Pasta med pesto og Pasta med burrata

Tøm køleskabet og undgå madspild

Pastaretter er en genial spise, hvis man ønsker, at holde sit madbudget nede og undgå madspild. Man har nemlig ofte råvarer, som kan indgå i pastaretten. Fødevarer som ellers ville være blevet smidt ud. Dette er især grøntsager, som hurtigt kan blive slattent og kedeligt, men som trods sin manglende friskhed, stadigvæk kan bruges i maden. Dette er særligt sammenkogte retter og pastaretter. Svampe i alle afskygninger, løg og squash er allerede nævnt, men også ærter, asparges, tomater, friske krydderurter og meget mere. Derudover kan man også tilsætte forskellige mejeriprodukter til sin pasta med oksekød. Flødeost, cremefraiche, ricotta mm., kan tilføjes til selve pastasaucen, men også forskellige oste kan serveres til pastaretten. Mozzarella ost og parmesanost er glimrende eksempler herpå.

Inspiration til pastaretter: Italienske kødboller og Cremet pastaret

 

4.17 from 6 votes (6 ratings without comment)

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering