Pasta med laks og spinat  Pasta med laks
En vildt hurtig og nem ret er pasta med laks og spinat. Og så er det tilmed en god måde, at få sin ugentlige fisk serveret på sammen med en mild ostesovs og spinat. Hjemmelavet pasta med laks og spinat tager faktisk ikke mere end 10min at lave, sådan gik det ihvertfald igår, da vi alle kom trætte og udmattede hjem fra julefest i vuggestuen. Vi skulle hurtigt bikse noget aftensmad sammen, og jeg havde sådan lyst til frisk pasta. Faktisk er det ikke engang laks jeg har brugt i denne opskrift, men ørred da det netop var på tilbud i mit lokale supermarked, men man bruger selvfølgelig lige præcis hvad man kan lide, og har mulighed for at få fingre i. Begge dele smager ihvertfald rigtig godt i denne ret.

Der er flere opskrifter på denne blog hvor laks og spinat indgår i en fælles kombination. Det er bare den bedste smagsoplevelse, og som sagt en god måde, at spise fisk på. En lasketærte med spinat og fuldkorn er for eksempel et utrolig sundt og lækkert måltid, som også sagtens kan spises til frokost eller brunch, hvis man skal holde større arrangementer. Men hvornår er pasta med laks ikke en god ide?

Laks og spinat med pasta  Pastaret med laks

En opskrift på pasta med laks

Derudover er der den bagte version af laks med spinat, som minder utrolig meget om denne opskrift, men alligevel smager en del anderledes, da retten skal bages i ovnen. Hvilken slags pasta med laks og spinat du bedst kan lide, synes jeg du skal eksperimentere lidt med. Det smager nemlig ufattelig godt, og er vildt nemt at lave i en travl hverdag.

Pasta med laks og spinat
 
Forfatter:
 
Pasta med laks og spinat til ca. 4 personer:
Ingredienser
  • 1 løg
  • olie til stegning
  • 4 laksefileter (ca. 3-400g)
  • 200g frisk spinat
  • 400g frisk pasta
  • 500ml mornay sovs (kan købes færdig eller laves selv)
  • Salt og peber
Fremgangsmåde
  1. Hak løg og steg dem hvide og bløde med olie i en stor gryde
  2. Skær laks i mindre stykker og svits dem i gryden til de er gennemstegte
  3. Skyld spinaten og tilsæt lidt ad gangen til gryden.
  4. Kog pasta som anført på pakken, og tilsæt pasta sammen med mornay sovs.
  5. Vend pasta med laks og spinat rundt i gryden, lad det varme op, og smag til med salt og peber.