Pasta med kylling er en simpel one pot pasta, hvor alle ingredienserne tilberedes på samme gryde eller i samme pande. Råvarerne er få. Kylling, pasta, ærter, spinat og flødeost består retten af. Og så tager pastaretten ikke meget mere end 20min at tilberede fra start til slut.
Inspiration til pastaretter: Spaghetti bolognese og Lasagne
Opskrift på pasta med kylling

Pasta med kylling
Ingredients
- 1 løg
- 1 fed hvidløg
- 1 spsk. olivenolie
- 350 g kylling overlår, udbenet (eller kyllinge fileter)
- 100 g frossen spinat
- 3 dl vand
- 200 g flødeost natural
- 50 g ærter
- 200 g pasta, f.eks suppehorn
- smages til med salt og peber
Instructions
- Pil løg og hvidløg og hak løgene i fine tern
- Steg løgene bløde i en pande med olivenolie
- Tilsæt kylling og steg kødet til det er let gyldent på overfladen og gennemstegt
- Tilsæt spinat og steg til det er tøet op
- Tilsæt vand, flødeost, ærter og pasta og rør det hele godt rundt
- Lad det simre til pastaen er kogt færdig
- Smag til med salt og peber
Pastaret med kylling
Der findes utrolig mange forskellige pastaretter, og her er endnu en. Pasta med kylling kan laves på virkelig mange forskellige måder, og denne med spinat, ærter og flødeost har særdeleshed en plads i rækken. Man begynder med at hakke løg og hvidløg, som man steger på panden eller i en gryde med olivenolie. Herefter tilsættes kyllingekød, som steges gyldent på overfladen. Det er vigtigt at kødet ikke steges for længe, så det bliver tørt og kedeligt at tygge i. Herefter tilsættes frossen spinat. Hvis man har frisk spinat, kan man også sagtens bruge dette. Men det er nemt at bruge frossen spinat, da er noget man kan opbevare i fryseren i meget lang tid. Når spinaten er tøet op tilsættes flødeost, vand, ærter og pasta. Flødeost giver en cremet konsistens til pasta med kylling. Fuldstændig som havde man valgt fløde eller ost at tilsætte i stedet.
Inspiration til pastaretter: Pasta med fløde og Kogt pasta
Hvilken slags pasta?
Til denne ret med pasta med kylling kan man vælge akkurat den slags pasta, man bedst kan lide, eller som man i forvejen har liggende i køkkenskuffen. Suppehorn som er blevet brugt i denne pastaret, er meget små pastaer, og som navnet antyder det, pasta som ofte bliver brugt i suppe. Da de er meget små, blandes de godt ind i retten og giver en ensartet konsistens til pastaretten. I stedet for suppehorn kan man også bruge spaghetti, pastaskruer mm. i sin pastaret med kylling.
Inspiration til pastaretter: Pasta med laks og Pasta med oksekød
Ost, fløde og flødeost
Det er en god ide, når man skal lave mad at kigge i sine køkkenskuffer og køleskab, efter råvarer og ingredienser, man i forvejen har. Dette kan ofte reducere madspild i husholdningen. I denne opskrift på pasta med kylling er der f.eks brugt flødeost, men hvis man i forvejen har fløde, madlavningsfløde eller parmesan ost, så kan man tilsætte dette. Alle disse råvarer giver nemlig på samme måde som flødeost, en cremet pastaret. Drys evt. også en smule parmesanost over retten inden servering. Pasta og parmesanost går altid utrolig godt sammen uanset hvad.