Denne opskrift på pasta med kylling er sponsoreret af Pastella!

Pasta med kylling og hvidvin  Pasta med kylling
Pasta med kylling kan gøres spændende, smagfuldt og utrolig interessant med nogle meget få ingredienser. I denne pastaret er det især krydderurterne, hvidvinen, madlavningsfløden og de stegte tomater, der gør den helt store smags forskel.

Pastella pasta med kylling

I sidste uge testede jeg Pastellas “proteinbidder”, som det nye pasta produkt hedder. Det kom der en utrolig lækker pastasalat med hjemmelavet basilikumpesto ud af. I denne uge holder jeg mig stadig til sommer- og forårsretterne, men jeg har valgt at kreere en lun pastaret, som også sagtens kan serveres, når det bliver koldere udenfor. I pastaretten har jeg benyttet Pastellas proteinbånd, som smager helt formidabelt sammen med urter, kylling og grøntsager.

Både proteinbåndene og proteinbidderne tilberedes og kan bruges på fuldstændig samme måde, som almindeligt pasta. Faktisk har jeg slet ikke tænkt over, når jeg har spist pastaretterne med disse nye produkter, at de skulle smage anderledes end almindeligt pasta. Det smager altså fuldstændig som almindeligt pasta fra Pastella.

Inspiratin til pastaretter: Hjemmelavet grøntsagslasagne, Cremet pasta med laks, Opskrift på one pot pasta og Spaghetti med italienske kødboller

Pastaret med kylling,,Pastaret med kylling og hvidvin

Opskrift på pasta med kylling og urter

I denne opskrift på pasta med kylling skal der absolut ikke spares på hverken de friske grøntsager eller urterne. Det er nemlig dem, sammen med hvidvinen og madlavningsfløden, der gør den helt store forskel. Jeg valgte at bruge frisk basilikum og timian, men hvis man kun ligger inde med tørrede krydderier, så kan det også sagtens bruges. Derudover kan man gøre retten mere fedtfattig, ved at vælge en madlavningsfløde med lavt fedtindhold, eller man kan gøre pastaretten mere cremet, ved at tilføje fløde. Jeg bruger stort set altid en madlavningsfløde på omkring 6-9%, som stadig gør maden cremet, men som heller ikke tilfører aftensmaden alt for mange kalorier. På den måde kommer der et rigtigt lækkert og nærende måltid ud af denne nemme opskrift. For jeg kan love jer for, at pasta med kylling, urter og hvidvin, smager helt fantastisk!

Ingredienser til pasta med kylling og urter

Pastaret  Ingredienser til pasta med kylling

Pasta med kylling, hvidvin og urter
 
Forfatter:
 
Ingredienser
Pasta med kylling til ca. 4 personer:
  • Olivenolie til stegning
  • 1 rødløg
  • 1 fedhvidløg
  • 500g cherrytomater
  • 1 spsk. balsamicoeddike
  • 1 tsk. rørsukker
  • 1tsk. salt
  • 1 fed hvidløg
  • 250g kylling inderfilet
  • 1 stor squash
  • en håndfuld frisk basilikum
  • en håndfuld frisk timian
  • 2dl hvidvin
  • 2dl madlavningsfløde
  • smages til med salt og citron
  • 250g båndpasta (Pastella proteinbånd)
Fremgangsmåde
  1. Kog hvidvin i en gryde i ca. 2-4min, så mængden er halveret.
  2. Tilsæt madlavningsfløde og lad det langsomt varme op under omrøring. Hæld saucen af gryden og over i en beholder til senere.
  3. Halver rødløg og hvidløg og skær det i fine skiver
  4. Skyld tomaterne og halver dem. Vend dem i balsamicoeddike, rørsukker og salt.
  5. Steg tomaterne i en stor gryde med løg og hvidløg i et minut og tilsæt kylling. Steg kylling til det er gennemstegt og læg det over på en seperat tallerken.
  6. Skyld squash og skræl den i lange strimler med en kartoffelskræller
  7. Tilsæt evt lidt mere olivenolie og steg squash og urter i gryden sammen med tomater og løg der fortsat steges. Squash strimlerne skal blive en smule bløde og gyldenbrune
  8. Tilsæt hvidvin og madlavningsfløde og lad langsomt retten blive varm under omrøring.
  9. Smag til med salt og citron
  10. Tilbered pasta som anført på pakken og vend det i saucen.
  11. Server pastaretten med kyllingestykkerne og friske urter