Pasta i cremet cashewnødde sauce er en himmelsk, vegansk ret, som virkelig smager dejligt, og er noget så smuk at se på. Jeg krydrer saucen med persille og hvidløg, men andre krydderurter og grøntsager smager også herligt.
Pasta i hjemmelavet cashewnødde sauce
Jeg tænker over, hvorvidt og hvor meget kød jeg spiser i min hverdag og ikke mindst serverer for min familie. Det er dog sjældent at jeg egentlig tænker over, om den mad eller de opskrifter jeg udvikler er vegetariske eller veganske. Det slår mig først i slutningen af processen at retten ikke indeholder nogle animalske produkter. Ligesom denne cashewnødde sauce. Og det kan godt undre én, for saucen er virkelig cremet. Fuldstændig som hvis den indeholdte et mælkeprodukt som fløde eller cream fraise.
Hvis man ikke spiser vegansk, så kan man jo toppe sådan en pastaret med friskrevet parmesan ost. Det har jeg faktisk endnu ikke prøvet, men jeg er sikker på, at det vil smage enormt godt.
Inspiration til pasta opskrifter: Pasta med kylling
Opskrift på cashewnødde sauce med persille
Inspiration til veganske opskrifter: Vegetarisk curry og Mexi gryderet med bønner

Ingredients
- 100 g cashewnødder (ikke saltede)
- 1 dl vand (evt. mere)
- 3 spsk. citronsaft
- 1 fed hvidløg
- 1-2 håndfuld persille
- salt
- 225 g ukogt pasta
Instructions
- Blend cashewnødder med vand og citronsaft til det er cremet i konsistensen (brug gerne en foodprocessor eller kraftig minihakker)
- Tilsæt hvidløg og persille og blend yderligere
- Tilsæt yderligere væske, hvis cashewnødde saucen er for tyk
- Smag cashewnødde saucen til med salt
- Kog pasta som anført på pakken
- Bland pasta med cashewnødde sauce
Gode tips til den veganske pastaret
- Både spaghetti, pasta og andet i den dur, kan bruges i denne pastaret
- avokado, kikærter og bælgfrugter kan give samme cremede konsistens som cashewnødder
- Hvis man ikke bryder sig om persille kan andre urter og grøntsager benyttes
- Tilsættes der yderligere grøntsager kan pastaretten fungere som en pastasalat og serveres som tilbehør til en kødret
- Hvis dit maskineri ikke er kraftigt nok til at kunne finthakke cashewnødderne til de bliver cremede, så kan du evt. prøve at lægge dem i blød inden