Paprikagryde  Paprika gryde med kylling
Paprikagryde er en af mine absolut yndlings simreretter, som jeg derfor ofte serverer for min familie i vinterhalvåret. Ikke fordi man ikke kan spise det på lunere årstider, men der er bare noget særligt hyggeligt og smagfuldt over, at spise paprikagryde eller også klassisk mørbradgryde når det er mørkt og koldt udenfor.

Den bedste paprikagryde med kylling

En ret som paprikagryde er også et måltid man kan variere på alle mulige tænkelige måder. Det er blot at åbne køleskabet, og se hvilke grøntsager der kunne give saft, kraft og fylde til simreretten. Grøntsagerne jeg har valgt i denne opskrift, synes jeg dog giver en rigtig god smag og farve til den alt for lækre sovs, som næsten danner basen i denne opskrift på paprikagryde.

Læs også gerneItaliensk minestronesuppeKlassisk kartoffelsuppeMin bedste gullash og Vegetarlasagne

Desuden er jeg i særdeleshed blevet inspireret af min svigermor og hendes lækre afrikanske mad, da jeg i sin tid kreerede denne opskrift på paprikagryde. Hun bruger nemlig meget både aubergine og squash i sine kødretter, og det synes jeg smager fantastisk hver evig eneste gange. Champignonerne synes jeg næsten er et obligatorisk element, men det er jo igen hel op til en selv, at bestemme, ligesom det også er op til en selv, at lave en hel klassisk paprikagryde med svinekød skåret i tern og måske små pølser også.

Opskrift på paprikagryde

Indlægget er oprindeligt lavet for Bahnes blog, og de fine skåle og tallerkner kan ligeledes købes i Bahnes butikker landet rundt.

Paprikagryde med kylling og grøntsager
 
Forfatter:
 
Ingredienser
  • Paprikagryde til ca. 4 personer:
  • 20 g smør
  • 1 løg
  • 1 fed hvidløg
  • 250 g champignoner
  • ½ squash
  • ½ aubergine
  • 2 spsk. Paprika
  • 400-500 g kyllinge bryst
  • 1 pk bacon
  • 70 g tomatpure
  • ½ l madlavningsfløde
  • 1 rød peberfrugt
  • Salt og peber
Fremgangsmåde
  1. Hak løg og hvidløg.
  2. Steg løg i en stor gryde ved svag varme til de bliver bløde
  3. Skyld champignoner og skær dem i skiver. Steg dem i gryden med løg ved høj varme til al vand er fordampet.
  4. Skyld squash og halver grøntsagen to gange på den lange led. Skær den i tynde skiver og gør det samme med auberginen.
  5. Tilsæt grøntsagerne sammen med paprika og steg grøntsagerne ved høj varme i ca. 4-5mn.
  6. Hæld indholdet i gryden over i en skål og skær kylling og bacon i mundrette stykker.
  7. Steg kødet i gryden med paprika og en smule smør til det er gennemstegt.
  8. Tilsæt tomatpure og madlavningsfløde og lad det langsomt varme op.
  9. Tilsæt grøntsagerne og smag til med salt og peber.
  10. Lad gerne paprikagryden stå og simre så længe det er muligt. Så bliver smagen blot bedre.