Opskriten på Panini er sponsoreret af Finax

Brød til panini  Panini
Panini på traditionel italiensk måde med basilikumpesto, friske solmodne tomater og et par skiver mozzeralla ost, er virkelig ikke en overvurderet spise!

Panini med Finax’ nye ølandsbrød

I denne opskrift på panini mødes de italienske specialiteter med de nordiske gamle bagetraditioner. En sand symfoni hvis jeg selv skal sige det! Brødet er nemlig et ølands brød som er hamrende nemt, hurtigt og lige til at bage, da det er en af Finax’ skønne brødblandinger. Nogle blandinger jeg er blevet ualmindelig glad for, at have stående i mit køkken, så jeg på ingen tid, kan trylle et lækkert hjemmebagt brød frem. For der er altså alligevel noget særligt ved, at ælte dejen selv og ikke mindst bage brødet. Duften og stemningen i hele processen giver en skøn bageglæde til ens familie- og hverdags køkken.

Ølandsbrødet fra Finax er en hel ny og 100% dansk brødblanding, som netop har ramt hylderne i de danske super markeder, overalt i det lille land. Brødet er lavet på ølandhvede som er en ældgammel dansk kornsort, der giver et mere rustikt og mørkt brød, end et traditionelt brød lavet på almindeligt hvedemel. Derudover er der tilsat surdej til brødblandingen, som giver ekstra smag og kraft til det flotte ølandsbrød. Følg blot fremgangsmåden på bagsiden af brødblandingen fra Finax, og du har et lækkert hjemmebagt brød et par timer senere!

Panini opskrift  Hjemmelavet panini

 

Inspiration til frokost opskrifter: Hjemmelavet clubsandwich, Den bedste tunsalat og Hjemmelavet remoulade 

Opskrift på panini med pesto

Hvis du ønsker at fuldende din hjemmelavede panini, så kan det helt klart også anbefales, at lave sin egen hjemmelavet grønne basilikumpesto. Det smager simpelthen bare hamrende godt sammen med et lækkert saftigt ølandsbrød.

Og hvis tiden absolut ikke er til hverken hjemmebagt ølandsbrød eller hjemmelavet basilikumpesto, så kan man også sagtens lave en velsmagende panini alligevel. Både brød og pesto kan jo købes i stort set alle supermarkeder, så det er bare med at finde dine favoritter.

Jeg ejer desværre ingen panini grill, som selvfølgelig arter sig perfekt til tilberedningen af en panini, men jeg kan derfor også hurtigt fortælle, at man sagtens kan lave en hjemmelavet panini på en almindelig grillpande. Det har jeg efterhånden prøvet mange gange, og der kommer simpelthen de bedste grillede sandwiches ud af denne metode.

Panini af hjemmelavet ølandsbrød
 
Forfatter:
 
Ingredienser
Ingredienser til 4 panini:
  • 8 stykker Finax Ølandsbrød (eller andet sandwichbrød)
  • ½ glas grønt basilikumpesto
  • 8 skiver mozzeralla ost
  • 8 små tomater
  • en lille håndfuld friske basilikumblade
  • Neutral olie til stegning
  • evt en smule havsalt
Fremgangsmåde
  1. Skær 8 skiver af Finax' ølandsbrød
  2. Smør med basilikumpesto på brødet
  3. Skær ost og tomater i fine skiver og placer dem sammen med frisk basilikum på fire stykker brød.
  4. Luk sandwichen med de fire andre stykker brød, og steg dem på en varm grilleplade med olie under pres (f.eks fra en tallerken eller anden stegepande) til osten er let smeltet og der er kommet fine grill-linjer i brødet.
  5. Vend paninien og steg brødet på den anden side.
  6. Serveres og spises med det samme