Opskriften på paneret kylling med havreris indeholder reklame for ”Havreris”
Stegte havreris
Stegte ris kan laves på virkelig mange forskellige måder, og kan sagtens være grøntsags rig, fyldt med fibre og smagfuld. Denne opskrift er lavet på havreris, som har et højt indhold af både fibre og protein sammenlignet med almindelige, hvide ris. Derfor er det helt oplagt, at bruge havreris til sine normale risretter, hvis man ønsker et mere næringsrigt måltid. Derudover dyrkes havreris i Norden. Hvilket alt andet lig er godt for klimaet, når transporten af fødevarer er kortere sammenlignet med ris, der f.eks. dyrkes i Asien. Det vigtigste at fortælle er dog, at havreris smager rigtig godt, og er ikke lige så bestandige og ”grove” at tygge i som f.eks. klassiske brune ris.
Både ”havreris” og ”økologiske havreris” forhandles i Bilka, Føtex og nemlig.com. De almindelige havreris forhandles desuden også i Meny.
Inspiration til opskrifter med kylling: Kyllingespyd og Kyllingenuggets
Opskrift på paneret kylling med havreris

Stegte havreris
Ingredients
Stegte havreris:
- 2,6 dl havreris
- 4 dl vand
- 1 tsk. salt
- 2 spsk. olivenolie
- 2 tsk. spidskommen
- 2 tsk. gurkemeje
- 2 tsk. oregano
- 1 fed hvidløg
- 1 bundt forårsløg
- 500 g asparges
- 200 g ærter
- smages til med salt og peber
Paneret kylling:
- 2 kyllingebryst fileter, 225g
- 150 g rasp
- 1 bundt persille
- 1 bundt purløg
- 2 æg
- salt og peber
- olie til stegning
Instructions
Stegte havreris
- Kog havreris som anført på pakken
- Tilsæt olivenolie og krydderier til gryden med de færdigkogte havreris
- Skær forårsløg og asparges i tynde stykker og tilsæt grøntsagerne sammen med ærter til gryden
- Lad de stegte havreris stege i ca. 5min og smag til med salt, peber og evt. ekstra krydderier
Paneret kylling:
- Hak krydderurter fint (brug evt. en minihakker eller foodprocessor) og bland urterne sammen med rasp
- Pisk æggene i en dyb tallerken
- Skær kyllingebryst fileterne over på langs så man ender ud med fire tynde fileter
- Vend kyllingefileterne i først sammenpisket æg og dernæst rasp
- Steg kyllingefileterne på en pande i rigeligt olie til kødet er gennemstegt og sprødt på overfladen
Grillet kylling med stegte grøntsager
Stegte ris er kendt for at være et energitæt måltid med en høj fedtprocent. Dette måltid er dog twistet en del, når det kommer til andelen af olie. I stedet for solsikkeolie er der i ingredienslisten benyttet olivenolie, som indeholder umættede fedtsyrer. Derudover er der kun blevet brugt 2 spsk. olie, som er en del mindre end hvad man normalt bruger, når man laver stegte ris. Ændringerne fra den klassiske opskrift går ikke udover smagen af maden. Havrerisene er krydret i sådan en grad, at måltidet er fuldendt og sammen med det paneret kylling, bliver det et fabelagtigt måltid.
Inspiration til opskrifter med havreris: Nakkekoteletter i fad og Hjemmelavet samosa
Paneret kylling i rasp og æg
Den klassiske panering er med rasp og æg, hvorefter kyllingen steges i rigeligt olie på panden. Man kan både bruge solsikkeolie, som er forholdsvis smags neutral, men man kan også bruge olivenolie. Derudover kan man tilsætte friske krydderurter til selve paneringen. Dette giver både en rigtig god smag til den sprøde kylling, men også en flot udtryk når man kigger på anretningen. Alt i alt vil en grøn, paneret kylling går rigtig godt sammen en med grøntsags rig risret som ovenfor beskrevet.
Inspiration til opskrifter: Kyllinge frikadeller og Stegte havreris