One pot pasta  Pastaret
Denne one pot pasta er en pastaret der laves på ufattelig kort tid. Så kort tid, at det ikke engang er værd at tage et ur frem for at tælle minutterne. Udover at one pot pasta er utrolig nemt, og ingen tid tager, så smager det bare virkeligt godt, og ser også meget indbydende ud. Taler ovenstående billeder ikke for sig selv? Hvis du er til generel hurtig, nem og velsmagende pasta, så kan pasta med spinat og laks, virkelig også anbefales!

One pot pasta med spansk pølse

Som de fleste mennesker, så er jeg helt tosset med lækkert mad, men når jeg er træt efter en lang dag på læsesalen og henter min datter hjem fra vuggestuen, så har hverken min kæreste eller jeg, overskuddet til, at stå flere timer i køkkenet og kokkererer aftensmad. Jeg samler derfor, på gode og lækre hverdagsretter for hele familien, der samtidig er hurtige og nemme at tilberede. Her er retterne under kategorien pasta, og især one pot pasta virkelig geniale!

Pasta med pølse  Italienske specialiteter

Opskrift på one pot pasta

Læs også gerne: Skøn minestronesuppeMørbradgryde opskriftLasagne med kyllingDen bedste gullash

Ideen ved one pot pasta er, at man fylder gryden med spagetti, kød, grøntsager og vand, og lader det hele blive tilberedt sammen i samme gryde. Din one pot pasta er færdig, når spagettien er kogt al dente efter ca. 7-8min, og det er hvad jeg kalder hurtig aftensmad! Denne gang havde min kæreste købt noget lækkert corizopølse, som jeg kort svitsede i gryden inden jeg hældte vand og øvrige ingredienser i. Dette er dog ikke en nødvendighed, og desuden kan din one pot pasta også suppleres med andre ingredienser. Det er vel egentlig kun fantasien, der sætter grænserne.

One pot pasta - opskrift på nem pastaret
 
Forfatter:
 
Ingredienser
  • 250g pølse (f.eks corizopølse - den kan dog godt være lidt stærk i smagen)
  • 1 stort løg
  • 2 fed hvidløg
  • olivenolie til stegning
  • 300g cherrytomater
  • et bundt frisk basilikum
  • 400g spagetti
  • 4dl vand
  • 2 tsk salt
  • 150g revet parmesan
Fremgangsmåde
  1. Skær pølse i skiver.
  2. Løg og hvidløg snittes i fine skiver, og svitses sammen med pølse og olivenolie i en stor gryde et par minutter. Man kan dog også, springe dette punkt over, og istedet koge det hele sammen.
  3. Skær tomater i halve, og put dem sammen med basilikumblade, spagetti, vand og salt i gryden.
  4. Lad låget være på gryden indtil det koger. Efterhånden som spagettien bliver blød i bunden, kan de presses ned i gryden, uden at de knækker.
  5. Lad retten koge til spagettien er al dente (eller som anført på pakken).
  6. Tag gryden af plusset, tilfør revet parmesan (gem evt lidt til servering), og rør rundt i gryden.