Omelet med svampe  Omelet
Omelet med svampe spiser vi meget ofte herhjemme, og denne omelet med svampe, rødløg og purløg er virkelig en favorit når det kommer til æg.

Omelet med svampe til morgenmad

En omelet med svampe er utrolig nem at lave, da det virkelig ikke tager lang tid, og derudover kan man bruge stort set alle slags grøntsager ens køleskab indeholder. Min favorit er dog altid med løg, men også tomater smager godt sammen med æg. Desuden kan man jo tømme grøntsagsskuffen i køleskabet og bruge i sin omelet, og på den måde undgå madspil.

Læs også gerne: Sunde æggemuffins med hytteost, Blåbær smothiebowl opskrift, Arme riddere og Yndlings morgenboller

Opskrift på omelet med svampe

Forleden dag afleverede både min kæreste og jeg, vores spilopmager i vuggestuen, hvorefter vi tog hjem og holdt kæreste-formiddag sammen. Vi havde begge et hul i kalenderen, eller det tog vi os ihvertfald den frihed at tage, og det var lige hvad vi begge trængte til. Sådanne stunder kan jeg virkelig leve længe på! Jeg lavede i den anledning denne omelet med svampe og rødløg, som i følge min kæreste, er den bedste han nogensinde har smagt. Den smagte virkelig også dejligt, selvom billederne blev knap så pæne at se på. Jeg havde simpelthen ikke særlig meget tid til at fotografere, så panden med omeletten blev hurtigt sat på gulvet, til et madbillede til bloggen. Vigtigere var, at jeg havde en dejlig og smagfuld morgen med min mand!

Omelet med svampe og rødløg
 
Forfatter:
 
Ingredienser
  • 150g champignoner
  • 1 rødløg
  • smør til stegning
  • 5 æg
  • salt og peber
  • en lille håndfuld krydderurter (f.eks basilikum eller persille)
Fremgangsmåde
  1. Snit løg og champignoner i skiver og steg dem på en varm pande med smør. Al vandet fra svampene skal fordampes væk.
  2. Pisk derefter æg og en lille tsk salt og peber sammen i en skål.
  3. Fordel det piskede æg på hele panden, og skru ned på lavest mulig varme. Placer evt et grydelåg på panden, hvis toppen af omeletten har svært ved at blive fast.
  4. Når omeletten er blevet fast nok til at kunne vendes, placeres en stor tallerken på panden, hvorefter hele panden vendes om og omeletten falder ned på tallerkenen.
  5. "Glid" derefter omeletten ned på panden igen, og lad den anden side blive bagt.
  6. Drys med urter og en smule salt inden servering