Omelet af spejlæg  Omelet
En omelet formet af flere små spejlæg og smagt til med urter, løg, grøntsager og den obligatoriske bacon, er altid en sikker vinder hjemme hos os.

Spejlægs omelet med bacon

Jeg har helt sikkert set denne måde at lave omelet på et sted, eller også har min mand. Faktisk er det tit ham, der kommer med gode ideer til nye eksperimenter i køkkenet. Hvor ideen helt nøjagtigt er fra, kan jeg bare slet ikke huske, men det er længe siden. Jeg har nemlig lavet denne form for omelet mange gange, og også vist resultatet frem flere gange på instagram. Og det var også på grund af jeres mange henvendelser og kommentarer til omelet billederne, at jeg besluttede mig for, at spejlægs omeletten da måtte blive til en opskrift på bloggen.

Forskellen på en spejlægs omelet og en helt almindelig en af slagsen er, at man ikke pisker æggene sammen i en skål, inden de hældes på panden. I stedet slår man blot æggene ud på en stor og dyb pande, og sammen med urter og grøntsager, former det hel omelet. Derudover ser sådan en spejælgs omelet bare fantastisk flot ud at servere for både familie, venner og veninder.

Ingredienser til omelet  Omelet med grøntsager

Spejlægs omelet – sundt, nemt og nærende

Det der er smart ved retter med æg generelt er, at det er en virkelig god måde, at få tømt køleskabet på. Især grøntsagsskuffen får altid en udførlig oprydning hver gang, at jeg skal lave en form for omeletter. Tomater, rødløg, forårsløg, almindelige løg, svampe, spinat, krydderurter og alle mulige andre slags grøntsager, smager helt formidabelt sammen med æg, og på den måde undgår man også en masse madspild. Det kan vi jo godt lide!

Inspiration til opskrifter med æg: Æg i cocotte med baconArmeriddere med friske bær, De bedste æggemuffins og Spansk æggekage 

Æg og især også denne fine spejlægs omelet (opfindsomt navn jeg har fundet på), kan også spises til flere forskellige måltider. Den er selvfølgelig formidabel til morgenmad og brunch, hvis man vil gøre noget ekstra ud af morgenstunden eller har inviteret gæster, men omeletten kan også sagtens spises som frokost og aftensmad. Især sidst nævnte er en formidabel ide, hvis aftensmaden skal være nem, men samtidig sund, budgetvenlig og mættende. Top med en smule bacon og et par ristede stykker brød med smør, og så er der virkelig god og hurtig hverdags aftensmad.

Opskrift på spejlægs omelet

Omelet af spejlæg, urter og bacon
 
Forfatter:
 
Ingredienser
Spejlægs omelet til ca. 2-4personer:
  • Smør/neutral olie til stegning
  • 8 æg
  • ½ porre (eller løg, forårsløg og rødløg)
  • 8 cherrytomater
  • en håndfuld frisk persille (eller spinat, svampe og andre urter)
  • 8 stykker bacon
  • 1,5 tsk salt
  • evt peber
  • Serveres med ristet rugbrød med smør og havsalt
Fremgangsmåde
  1. Smør en dyb pande med olie eller smør
  2. Skyld grøntsagerne og skær dem i tynde skiver
  3. Knæk æggene ud på panden som spejlæg og placer grøntsagerne imellem æggeblommerne
  4. Steg omeletten på meget svag varme i 10-15min med et stort låg over panden. Jeg har ikke et låg der er stort nok, så jeg lægger altid en paletkniv på kanten i den ene side, som kan holde det for lile låg over panden.
  5. Omeletten er færdig når æggeblommerne er gennemstegte eller let blødkogte.
  6. Server spejlægs omeletten med ristet brød med smør og havsalt