Ølansboller opskriften er sponsoreret af Finax!
Ølandsboller   Ølandsboller finax
Luftige bløde ølandsboller lavet på dansk mel, er noget der virkelig kan få mit madglade hjerte til at banke højt. I denne opskrift på ølandsboller er der også tilsat speltmel, som giver en smule ekstra fibre og næringsstoffer til de hjemmebagte boller, og så giver det en utrolig god mæthedsfølelse til bagværket.

Ølansboller – et indblik i vores forhistorie

Finax har netop lanceret alt deres nye danske mel, og deres ølandshvedemel er en af mine favoritter i den række. Ølandshvede er en gammel dansk og nordisk kornsort, som giver en hel fantastisk god glutenkvalitet til disse ølandsboller. Det vil sige bollerne bliver saftige og langt mere smagfulde end almindeligt hvedemel. Derudover synes jeg, der er noget nostalgisk, ægte og fascinerende ved, at bage med lige præcis den kornsort, som vores forfædre også har gjort det. Og så er det selvfølgelig også værd at nævne endnu engang at alt Finax’ mel (også det jeg har brugt i disse ølandsboller) er dansk produceret, hvilket ikke bare gavner vores miljø, men også danske arbejdspladser.

Læs også gerne: Saftige sandwichbrødSmå pizzaboller, flotte broccoliboller, og de bedste morgenboller

Opskrift på ølandsboller  Ølandsboller og kaffe
Desuden vil jeg selvfølgelig nævne mine meget fine negle fra beutified.dk i Odense, som der kan ses lidt af på billedet ovenfor til højre. Mine negle er behandlet med shellac, som virkelig skåner ens egne negle, men samtidig giver dem en utrolig skønhed. En kæmpe anbefaling til Odenses bedste skønhedssalon!

Opskrift på saftige ølandsboller fra finax

Alle produkterne jeg har brugt i disse saftige ølandsboller er således fra Finax, også de lækre quionoa kerner som jeg har valgt at drysse over de bløde hjemmebagte ølandsboller efter de blev penslet og inden de kom i ovnen. Generelt så pynter jeg altid mine hjemmelavede boller med forskellige frø og kerner. Det synes jeg giver noget ekstra og særligt til brødet, og så ser det også bare så indbydende ud, når man skal servere bollerne for sin familie eller sine gæster.

Ølandsboller med quionoa og speltmel
 
Forfatter:
 
Ingredienser
  • 25g gær
  • 2,5dl lunken vand
  • 0,5 tsk. salt
  • 1 dl. Yoghurt naturel
  • 1 spsk. Honning
  • 150g speltmel
  • 300g ølands hvedemel
  • æg til pensling
  • pynt: quinoa
Fremgangsmåde
  1. Rør gær og salt ud i vand og tilsæt yoghurt naturel og honning
  2. Tilsæt speltmel og rør dejen godt igennem
  3. Tilsæt ølandshvedemel lidt ad gangen, og ælt dejen godt igennem
  4. Lad dejen hæve lunt og tildækket i ca. 60min
  5. Form bollerne og placer dem på en bageplade beklædt med bagepapir
  6. Læg et klæde over, og lad dem hæve yderligere 30min
  7. Pensl med sammenpisket æg og drys med quinoa, eller andre frø eller kerner
  8. Bag dem i ovnen i ca. 12-15min ved 225graders varmluft