Hjemmelavet naanbrød  Indisk naanbrød
Hjemmelavet naanbrød sådan helt traditionelt flade indiske brød, og så alligevel en smule anderledes. Jeg har nemlig toppet min opskrift på hjemmelavet naanbrød med frisk rød chili, forårsløg og te.

Indisk hjemmelavet naanbrød

I sidste uge havde jeg madgruppen fra medicinstudiet til middag på en helt almindelig onsdag aften. Som altid var det enormt hyggeligt, og vi sad op til langt ud på natten og drak rødvin, spiste dessert og snakkede om gamle og nye minder. Gæsterne havde selv bestilt indisk på menuen, så det blev indisk kylling i kokos-cashew-sauce, men for første gang prøvede jeg at bage hjemmelavet naanbrød til. De var et kæmpe hit, og det er helt klart ikke sidste gang, at jeg eksperimenterer i de bolt gader.

Læs også gerne: De bedste burgerbollerPizzasnegle med tomatSund æggesalat og Hjemmelavet tunsalat

Opskrift på hjemmelavet naanbrød

Nogle af naanbrødene var drysset med frisk chili, forårsløg, hvidløg og havsalt, andre med et citron-te-brev og de sidste var helt neutrale kun med en anelse salt. Desværre gik en del af billederne tabt i processen, og derfor har jeg kun dette enkelte billede, som jeg tog da naanbrødene og den indiske ret blev serveret for mine gæster.

Naanbrød
 
Forfatter:
 
Ingredienser
Til ca 8 naanbrød:
  • 15g gær
  • 2dl lunken vand
  • 2 tsk. sukker
  • 4 spsk yoghurt
  • 1 tsk. salt
  • 2 æg
  • 100g smeltet smør
  • 650g hvedemel
  • evt chili, forårsløg, hvidløg, krydderriblandninger, havsalt eller hvad du ønsker på toppen
Fremgangsmåde
  1. Opløs gær i vand og tilsæt sukker, yoghurt, salt og æg. Rør det godt sammen.
  2. Tilsæt skiftevis smør og hvedemel og ælt dejen godt igennem i ca. 10min.
  3. Hvis du ikke har en røremaskine kan det sagtens gøres på et køkkenbord med mel drysset hen over.
  4. Lad dejen hæve lunt og tildækket i 30min med et vådt klæde over skålen.
  5. Form 8 naanbrød med fingrene og evt en kagerulle, og pres huller i med fingrene.
  6. Placer dem på en bageplade beklædt med bagepapir, og lad dem hæve yderligere 10min.
  7. Pensl med smeltet smør og drys med dit favorit krydderi.
  8. Bag naanbrødene i ovnen i ca. 5-7min ved 250 graders varmluft.