Moussaka  Moussaka med aubergine
Moussaka med aubergine, sådan helt originalt og traditionel er fantastisk græsk mad. Moussaka er frisk i smagen grundet grøntsagerne, og kan derfor sagtens spise om sommeren med en frisk tomatsalat for eksempel, selvom det er en bagt ret. Jeg synes dog også, at det smager dejligt om vinteren og efteråret, hvor det luner godt og dejligt i kroppen.

Moussaka opskrift – en græsk specialitet

Denne opskrift på moussaka minder mig utrolig meget om mine rejser til Grækenland, ligesom disse græske kødboller, også vækker de helt samme minder i mig. Og selvom denne græske ret nok er en anelse ude af mode, så synes jeg stadig den skal have en plads i mit hverdagskøkken. Oprindeligt laves retten dog med lammekød, men jeg bruger altid oksekød. Det er jo frit for, hvilken slags kød man vil bruge i sin moussaka. Man kan også prøve at lave en vegetarisk udgave af moussaka, hvilket også smager helt fantastisk.

Hjemmelavet moussaka med aubergine

Læs også gerne: Opskrift på gullash, Vegetarisk lasagneKikærte gryde og Vandmelon salat

Moussaka med aubergine - original opskrift
 
Forfatter:
 
Ingredienser
  • 500g hakket oksekød
  • 2 auberginer
  • ½ dåse hakkede tomater
  • en dåse tomatpure
  • 1 lille løg
  • 2 fed hvidløg
  • mozzarella ost
  • olie til stegning
  • salt og peber
  • Bechamel sauce (følg linket og find min bedste opskrift):
Fremgangsmåde
  1. Hak løg og hvidløg fint og steg det i en gryde med olie
  2. Tilsæt hakket oksekød i gryden, og rør rundt til det er gennemstegt
  3. Tilsæt hakkede tomater og tomatpure, og skru ned på svag varme
  4. Smag til med salt og peber
  5. Skær auberginer i skiver (ca. 0,5cm tykke), og steg dem på begge side på en pande i en smule olie
  6. Form moussakaen ved, at ligge et lag auberginer i bunden af et ildfast fad. Læg derefter et lag kødsovs, og slut af med bechamelsovs. Gentag processen og end med, at læg et lag auberginer på toppen. Drys med ost.
  7. Bag mousakkaen i ovnen i ca. 35min ved 200graders varme