Æg i cocotte  Morgenmad med æg
Morgenmad med æg og særligt denne opskrift på æg i cocotte er virkelig afsindigt lækkert at servere en søndag formiddag, eller til en særlig hverdagsmorgen.

Morgenmad med æg og bacon

Jeg elsker at spise morgenmad med æg, og det samme gør min lille datter, som også var smagsdommer, da jeg serverede denne ret en sen søndag morgen. Æg passer bare godt til et morgenbord, og denne udgave med asparges og bacon er et perfekt valg, hvis du skal servere en brunchmenu, eller bare har lidt ekstra tid en enkelt morgen. Vi spiste en hjemmebagt bolle med smør sammen med æggene, og det (sammen med vores morgenkaffe), var den bedste start på dagen. Morgenmad med æg kan altså bare noget helt særligt!

Læs også gerne: opskrift på armeriddereSmagfulde æggemuffinsSunde bananvafler og Opskrift på knækbrød med kerner

Æg til morgenmad  Æg og bacon

Opskrift på morgenmad med æg

Som tidligere antydet er morgenmad med æg noget jeg virkelig kan lide. Derfor spiser jeg det også ofte i hverdagene blot som spejlæg eller omelet med svampe. Sidst nævnte er faktisk min kærestes favorit morgenmad! Æg giver bare en fantastisk mætheds følelse, og kan varieres på uanede af måder, så man aldrig bliver træt af det. Jeg gør ihvertfald aldrig.

Morgenmad med æg - æg i cocotte
 
Forfatter:
 
Ingredienser
  • 4 cocotter
  • smør (til at smøre cocotterne)
  • 8 æg
  • 8 asparges
  • 8 stykker bacon
  • 1 spsk sennep
  • ½ tsk salt
  • 0,5dl cremefraise (jeg brugte 18%)
Fremgangsmåde
  1. Smør cocotterne med smør rundt i kanten. Steg bacon til det er sprødt uden at brænke og tænd for ovnen.
  2. Slå æggene ud, og fordel blommer og hvider i hver sin skål. Blommerne skal for såvidt muligt, bevares hele, og gemmes til senere.
  3. Skær asparges og halvdelen af det stegte bacon i mundrette stykker, men gem aspargestoppene og halvdelen af baconet til senere.
  4. Rør bacon, asparges, salt, cremfraise og sennep i skålen med æggehvider, og fordel blandingen i cocotterne. Bag dem ved 180graders varme i ca. 10min.
  5. Tag cocotterne ud, og tilfør æggeblommerne sammen med aspargestoppene. Bag dem yderligere 5-7min, eller til æggene er stivnet.
  6. Tag cocotterne ud, og lad æggene hvile 2min inden servering, hvor de vil falde en smule sammen. Tilfør det sidste bacon og server med ristet rugbrød og smør.