Mexicanske pandekager    Madpandekager
Mexicanske pandekager er noget vi spiser meget ofte hjemme hos os. Det er efter min mening, en af de retter man kan variere tilpas meget til, at man aldrig bliver træt af den mexicanske specialitet.

Mexicanske pandekager med cheddar

Jeg vågnede imorges til et bylandskab, der var dækket af sne. Normalt synes jeg, at Januar er den absolut værste måned i løbet af et år, men indtil videre arter måneden sig ganske fint. De få lyse timer i døgnet, var idag fyldt med solskin, som endte med at smelte de 5cm iskrystaller, der dækkede vores altan. Nogle morgener vågner jeg med ekstra overskud (andre gange med absolut intet), og jeg valgte at udnytte overskudet som jeg plejer – nemlig i køkkenet. Jeg skrev derfor til min kæreste imens han stadig var i skole og spurgte, hvad han syntes menuen skulle stå på i dag, og han bestilte mexicanske pandekager.

Mexicanske pandekager er en utrolig nem og sund ret, og man kan fylde dem med alverdens lækkerier. Jeg valgte at lave en meget simpel form for fyld, med oksekød, bønner, rød peberfrugt og majs, som smager godt for både store og små madglade sjæle. Vi dypper vores mexicanske pandekager i salsa, og spiser dem med hænderne, så vi er snasket til, til op over begge ører.

Opskrift på mexicanske pandekager

Læs også gerne: Mørbradgyde med flødeGullash med mosMexicansk kartoffel og Karrygryde

Jeg håber i også vil kunne lide denne opskrift på mexicanske pandekager, der skal et smut i ovnen til sidst, så osten på toppen smelter over de mexicanske panderkager. Det smager så godt!

Mexicanske pandekager med oksekød
 
Forfatter:
 
Ingredienser
  • tortillias 8 stk.
  • 500g hakket oksekød
  • 1 dåse kidney bønner
  • 1 rød peberfrugt
  • 1 løg
  • 1 hvidløg
  • olivenolie til stegning
  • en lille dåse majs
  • 1 dåse hakkede tomater
  • 1 dåse tomatpure
  • salt og peber
  • 200g cheddar ost
  • evt. salsa, guacamole eller cremefraise som dressing
Fremgangsmåde
  1. Hak løg og hvidløg og svits det i olie i en gryde.
  2. Når løgene er blevet "glasagtige", tilsættes det hakket oksekød, som svitses ved høj varme, indtil det er gennemstegt.
  3. Tilsæt dernæst tomatpure og hakkede tomater.
  4. Når hele retten koger, skrues der ned på svag varme. Hak nu peberfrugt og tilsæt det sammen med majs og bønner.
  5. Smag til med salt og peber.
  6. Lad gerne retten simre i 15min.
  7. Tænd ovnen på 200 graders varme, og begynd at fold dine mexicanske pandekager.
  8. Placer de mexicanske pandekager i et ildfast fad, og drys med ost henover.
  9. Bag pandekagerne i ovnen i ca. 5-10min eller til osten er smeltet og blevet let gylden brunt.