
Mexicansk mad
Mexicanske retter
Mexicansk mad er let krydret, grøntsagsrigt og utrolig smagfuldt. Krydderier som koriander, oregano, chili og spidskommen skaber rammerne om de mexicanske retter, og råvarer som bønner, majs, hvidløg, løg og forskellige kødudskæringer skaber grundstenene. Dog er retterne utrolig nemme at gøre vegetariske, fordi de netop i forvejen indeholder utrolig meget smag og ikke mindst grøntsager og bælgfrugter, der bidrager med næring og mæthed til måltidet. Derfor kan man sagtens undvære kødet, og måske tilsætte en anelse flere bælgfrugter. På den måde har man nemt et velsmagende, vegetarisk måltid. Det mexicanske køkken rummer således utrolig mange opskrifter, og nedenfor ses nogle af de allerbedste, men også dem som alle er nemme og lette at gå til både til hverdag og til fest.
Mexicanske opskrifter
Mexicansk mad rimer på chili con carne, guacamole, tomatsalsa og hjemmelavede tortillapandekager, og derfor ses de selvfølgelig også i opskriftsamlingen nedenfor. Til alle opskrifterne er der en tilhørende ingrediensliste og udførlig fremgangsmåde samt tips og tricks til, hvordan man kan lave retterne endnu nemmere, hurtigere og smagfuldt. Kendetegnet ved alle opskrifterne er, at de i særdeleshed kan puttes ind under kategorien “comfort food”. Det vil sige mad, som skaber hygge, samvær og varme i sjælen. Maden indeholder ofte cheddarost, og smager allerbedst, når den spises med hænderne. Det er sådan hjemmelavet mexicansk mad smager bedst.