Melonsalat  Salat med melon
Melonsalat med den søde og smagfulde cantaloupemelon, mozzarellaost, og sprød salat, kan få alle slags aftensmads måltider til, at virke langt mere indbydende og specielle.

Melonsalat – den bedste sommersalat

Jeg nyder virkelig, at tilsætte melon eller andre søde sommerfrugter i mine salater. Faktisk bruger jeg året rundt, frugter i mine salater. Pærer, blommer og æbler er grundstenene i efterårs perioden. F.eks sammen med spidskål og hakkede nødder, og om vinteren er det særligt appelsin der er dét fyldestgørende element i mine hverdags salater.

I en perfekt salat, skal der udover noget sødt, også være en smule salt samt noget sprødt. Det salte kan komme fra nødder, drysset havsalt eller ost, som samtidig også giver blødhed og en lækker cremet konsistens. Sprødheden skal især komme fra den friske salat, og her gælder det altså virkelig om, at kigge sit lokale supermarkeds grønt afdeling, godt igennem. Jeg vælger oftere og oftere at købe decideret salatblandinger, hvor flere forskellige sorter af salatblade er blandet sammen. Det er også det jeg har benyttet i denne melonsalat. Man skal dog være yderst opmærksom på, at salaten er frisk, og ikke så småt er begyndt at blive dårlig. Det er så ærgerligt, at ødelægge en lækker melonsalat med slatne salatblade.

Melon salat  Salat med cantaloupemelon

Opskrift på melonsalat med mozzarellaost

Jeg bruger altid, som i virkelig altid ost i mine salater, og også i denne melonsalat. Jeg elsker ost, og kan simpelthen ikke lade være. Derudover synes jeg, at en god salat bliver til noget ekstra særligt, hvis man topper med kerner, frø eller hakkede nødder. I denne melonsalat har jeg brugt hampefrø, men hvis det ikke er noget man ligger inde med, så kan andre frø og kerner også sagtens bruges.

Inspiration til sommersalater: Sprød salat med linserCremet quinoasalatMarokkansk gulerodssalat og Sprød grøn salat

Cantaloupemelon salat  Sommer salat

Melonsalat med cantaloupemelon
 
Forfatter:
 
Ingredienser
Melonsalat til ca. 2-4 personer:
  • 70-100g blandet salat
  • ½ lille cantaloupemelon
  • 150g bøf mozzarellaost
  • Kerner fra ½ granatæble
  • en lille håndfuld hampefrø
  • pynt evt. med rød skovsyre
Dressing:
  • 2 spsk. olie
  • 1 spsk. balsamicoeddike
  • 1 tsk. salt
Fremgangsmåde
  1. Skyld salatblade og tør dem grundigt.
  2. Placer salaten på et fad og skær melon i mundrette bider og fordel det udover salatbladene
  3. Bland dressingen og hæld den ud over melonsalaten
  4. Riv osten i stykker og drys det sammen med granatæble kerner og hampefrø på salaten
  5. Pynt evt. med rød skovsyre