Melonsalat med den søde og smagfulde cantaloupemelon (eller honningmelon og vandmelon), mozzarellaost, og sprød salat, kan få alle slags aftensmads måltider til, at virke langt mere indbydende og specielle. Nedenfor finder du opskriften en enkelt melon salat, som kan spises til adskillige kødretter om sommeren.
Inspiration til Sommersalater: Tomatsalat og Græsk salat
Melonsalat – den bedste sommersalat
Jeg nyder virkelig, at tilsætte melon eller andre søde sommerfrugter i mine salater. Faktisk bruger jeg året rundt, frugter i mine salater. Pærer, blommer og æbler er grundstenene i efterårs perioden. F.eks sammen med spidskål og hakkede nødder, og om vinteren er det særligt appelsin der er dét fyldestgørende element i mine hverdags salater.
I en perfekt salat, skal der udover noget sødt, også være en smule salt samt noget sprødt. Det salte kan komme fra nødder, drysset havsalt eller ost, som samtidig også giver blødhed og en lækker cremet konsistens. Sprødheden skal især komme fra den friske salat, og her gælder det altså virkelig om, at kigge sit lokale supermarkeds grønt afdeling, godt igennem. Jeg vælger oftere og oftere at købe decideret salatblandinger, hvor flere forskellige sorter af salatblade er blandet sammen. Det er også det jeg har benyttet i denne melonsalat. Man skal dog være yderst opmærksom på, at salaten er frisk, og ikke så småt er begyndt at blive dårlig. Det er så ærgerligt, at ødelægge en lækker melonsalat med slatne salatblade.
Opskrift på melonsalat med mozzarellaost
Jeg bruger altid, som i virkelig altid ost i mine salater, og også i denne melonsalat. Jeg elsker ost, og kan simpelthen ikke lade være. Derudover synes jeg, at en god salat bliver til noget ekstra særligt, hvis man topper med kerner, frø eller hakkede nødder. I denne melonsalat har jeg brugt hampefrø, men hvis det ikke er noget man ligger inde med, så kan andre frø og kerner også sagtens bruges.
Inspiration til sommersalater: Sprød salat med linser, Cremet quinoasalat, Gulerodssalat og Sprød grøn salat

- 70-100g blandet salat
- ½ lille cantaloupemelon
- 150g bøf mozzarellaost
- Kerner fra ½ granatæble
- en lille håndfuld hampefrø
- pynt evt. med rød skovsyre
- 2 spsk. olie
- 1 spsk. balsamicoeddike
- 1 tsk. salt
- Skyld salatblade og tør dem grundigt.
- Placer salaten på et fad og skær melon i mundrette bider og fordel det udover salatbladene
- Bland dressingen og hæld den ud over melonsalaten
- Riv osten i stykker og drys det sammen med granatæble kerner og hampefrø på salaten
- Pynt evt. med rød skovsyre
3 kommentarer til “Melonsalat”
Sikke en hyggelig blog du har med en masse lækre opskrifter – uhmm der er en masse jeg skal prøve ?? i morgen er det mørbradgryde ???
Kh Anja
Hvor er det bare sødt af dig at skrive. Jeg er glad for, at kunne inspirere 🙂
♥ Det kan du helt sikkert, så lækkert.
Kh Anja