Madplan uge 6

Vegetarburger

Denne madplan uge 6 byder på fantastiske retter fra både det italienske og danske køkken. Madplanen består af alt fra vegetarretter til klassiske kødretter. Udover dette er ugens bagværk en herlig, gammeldags klassiker.

Ugens madplan

Pasta og pesto Hjemmelavet lasagne Kylling i karry med kokosmælk

Stegt kylling med æble Vegetarburger Gammeldags fastelavnsboller

Mandag

Pasta med pesto er en simpel, men lækker ret. Pastaretten tager få minutter, dog kan man kæle en anelse mere for retten ved at lave sin egen pesto. Denne opskrift byder på den klassiske italienske pastaret med en herlig basilikumspesto.

Få fat i opskriften lige her: Pasta med pesto

Tirsdag

Dette er opskriften på den helt klassiske lasagne på ægte italiensk vis. Lasagnen indeholder tomat, basilikum og en cremet bechamelsauce. Lasagne er altid en kæmpe favorit i mit hjem og en fantastisk hverdagsret.

Få fat i opskriften lige her: Lasagne

Onsdag

Kylling og karry er en himmelsk kombination, og det beviser denne ret. Kylling i karry er et hit blandt både store og små. Karrysaucen har en mild smag, der både kan laves med kokosmælk og almindelig mælk. Til slut serveres herligheden med ris og eventuelt en smule nødder og æble.

Få fat i opskriften lige her: Kylling i karry

Torsdag

Kylling med æble er en enormt velsmagende ret. Retten består af kylling, som får selskab af æbler, forskellige rodfrugter og andre krydderurter. Udover det er det en børnevenlig ret og så er den ganske nem, da det hele kommer i et fad.

Få fat i opskriften lige her: Kylling med æble

Fredag

Burger er en rigtig fredagsspise, dog er denne burger en anelse utraditionel. Denne vegetarburger er et fantastisk bud på en smagfuld vegetarret. Vegetarburger kan nemlig smage mindst lige så godt som den almindelige burger med kød. I denne opskrift er bøffen erstattet med en kikærtebøf og en alverdens krydderier.

Få fat i opskriften lige her: Vegetarburger

Ugens bagværk

I anledning af fastelavn er ugens bagværk naturligvis gammeldags fastelavnsboller. Disse fastelavnsboller er fyldt med remonce og vaniljecreme og er pyntet med glasur. I denne opskrift pyntes de med frysetørret hindbær og pistacie, men du kan selvfølgelig pynte dem med meget mere.

Få fat i opskriften lige her: Fastelavnsboller

Indkøbsliste

Grøntsager
  • Løg, 3
  • Rødbeder, 1
  • Fed hvidløg, 3
  • Avokadoer, 2
  • Gulerødder, 2
  • Pastinakker, 2
  • Citronsaft, 2 spsk.
  • Bundt basilikum, 1
  • Banan, til servering
  • Cherrytomater, 500 g
  • Æble, 3 & til servering
  • Friske urter, til servering
  • Blandet, grøn salat, 75 g
Kød og fisk
  • Kylling, 400 g
  • Hakket oksekød, 400-500 g
  • Kyllingelår, overlår mm., 1 kg
Køle- og frostvarer
  • Æg, 4
  • Gær, 50 g
  • Mælk, 5 dl
  • Smør, 280 g
  • Sødmælk, 3 dl
  • Mozzarella ost, 100 g
  • Parmesan, 30 g & til servering
  • Frysetørret hindbær, til topping
  • Sødmælk (eller kokosmælk), 500 ml
Konserves
  • Tomatpure, 70 g
  • Kikærter, 2 dåser
  • Hakket tomat, 400 ml
  • Syltede rødløg, til servering
  • Chili mayo, burgerdressing eller lignende, til servering
Tørvarer
  • Lasagneplader
  • Sukker, 170 g
  • Marcipan, 70 g
  • Flormelis, 150 g
  • Ris, til servering
  • Burgerboller, 4
  • Pinjekerner, 30 g
  • Spaghetti, 400 g
  • Hvedemel, 465 g
  • Maizena, til jævning
  • Peanuts, til servering
  • Pistacienødder, til topping
Krydderier og olier
  • Vanilje, 1 tsk.
  • Karry, 2 spsk.
  • Timian, 4 tsk.
  • Oregano, 2 tsk.
  • Flagesalt, 1 tsk.
  • Basilikum, 2 tsk.
  • Olie, til stegning
  • Olivenolie, 13 spsk.
  • Peber, til smagning
  • Spidskommen, 2 tsk.
  • Revet muskatnød, 1/2 tsk.
  • Salt, 2,5 tsk. & til smagning

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *