Denne uges madplan er ikke just den almindelige, fordi her får du inspiration til en herlig og fabelagtig julemiddag. Menuen består af alle de klassiske elementer som den skønne and og den smagfulde andesovs, dog består den også af nye bud på den ellers traditionelle julemiddag.
Julemiddag
Andesteg
Dette er opskriften på den lækreste og mest smagfulde andesteg. Andestegen, som også kaldes juleanden, er noget af det mest karakteristiske ved julen. Denne opskrift genbruger vi hvert eneste år, da den simpelthen rammer plet hvert eneste år.
Få fat i opskriften lige her: Andesteg
Andesovs
Andesovs hører selvfølgelig til den herlige juleand, kartofler og rødkålen. Sovsen binder alle elementerne sammen, og det udgør et fantastisk julemåltid.
Få fat i opskriften lige her: Andesovs
Flæskesteg
Den klassiske flæskesteg er naturligvis også en del af julemiddagen. Flæskesteg er en ret, der aldrig går af mode, og passer perfekt ind i juletiden. Desuden er der flere familier, som både nyder en andesteg og en flæskesteg til juleaften, så der er noget for alle.
Få fat i opskriften lige her: Flæskesteg
Rødkål
Den hjemmelavede rødkål er et essentielt element i julemaden. Hjemmelavet rødkål er simpelt og nemt at lave. I denne opskrift finder du den helt klassiske grundopskrift på rødkål.
Få fat i opskriften lige her: Hjemmelavet rødkål
Rødkålssalat
Denne rødkålssalat er en skøn vintersalat med hovedingrediensen, rødkål. Salaten er et frisk element til den ellers fede julemad, og giver et dejligt pust. Salaten er udover rødkål bl.a. lavet på appelsin, æble og syrlige granatæblekerner.
Få fat i opskriften lige her: Rødkålssalat
Risalamande
Risalamande er for mange noget af det allerbedste ved julemiddagen. Desserten smager utroligt godt, og så vækker den utroligt mange minder med jagten på mandlen. Dette er opskriften på en smagfuld risalamande med en skøn kirsebærsauce.
Få fat i opskriften lige her: Risalamande
Indkøbsliste
Grøntsager og frugter
- Modne og søde æbler, 5
- Granatæblekerner, 50 g
- Frisk persille, 1 bundt
- Appelsinsaft, 2 spsk.
- Gulerødder, 2
- Appelsin, 1/2
- Rødkål, 1/2
- Rødkål, 1 kg
- Løg, 2
Kød og fisk
- And, 1 (ca. 3,3 kg)
- Svinekam, 1,3 kg
Køle- og frostvarer
- Fløde 38%, 1/2 L
- Piskefløde, 3,5 dl
- Sødmælk, 1 L
- Smør, 65 g
Konserves
- Kirsebærsovs, til servering
- Flydende honning, 1 tsk.
- Sennep, 1/2 tsk.
- Ribsgele, 3 tsk.
- Ribssaft, 2 dl
- Kulør
Tørvarer
- Evt. maizena, til jævning
- Laurbær blade, ca. 5
- Hvedemel, 4 spsk.
- Valnødder, 50 g
- Hele nelliker, 5
- Mandler, 100 g
- Svesker, 250 g
- Grødris, 180 g
- Sukker, 75 g
Krydderier og olier
- Æblecider eddike eller balsamico eddike, 1 dl
- Salt, 4,5 tsk. & til smagning
- Balsamico eddike, 3 tsk.
- Evt. timian, 2 kviste
- Olivenolie, 2 spsk.
- Vanilje, 2 tsk.
- Peberkorn, 6