Madplan uge 50

Dumplings med gris

Denne madplan uge 50 er fyldt med dejlige retter, der passer perfekt ind i den kolde vinter. Retterne har rødder i både Mexico, Japan, Kina, Vietnam og Italien, og de smager alle formidabelt.

Ugens madplan

Dumplings med gris Mexicansk gryderet

Italienske kødboller

Mandag

Den asiatiske specialitet dumplings er blevet enormt populær. Dumplings smager utrolig godt og kan laves både vegetarisk, med svinekød eller kyllingekød. Dejen i denne opskrift er fyldt med svinekød og fint hakkede grøntsager.

Få fat i opskriften lige her: Dumplings

Tirsdag

Vegansk linsegryde med karry er en ret, der passer perfekt til det kolde vejr. Retten er fyldt med rodfrugter, krydderier og kokosmælk, hvilket udgør en skøn spise.

Få fat i opskriften lige her: Vegansk linsegryde med karrry

Onsdag

Den mexicanske klassiker, chili con carne, er simpelthen en fantastisk ret. Gryderetten er fyldt med krydderier og bønner, og hvis retten får lov at stå og simre, smager den helt og aldeles godt.

Få fat i opskriften lige her: Chili con carne

Torsdag

Italienske kødboller i tomatsauce, også kendt som “Lady og Vagabonden”, er en smagfuld pastaret. Dette er opskriften på den helt klassiske ret med cremet tomatsauce og krydrede kødboller.

Få fat i opskriften lige her: Italienske kødboller i tomatsovs

Fredag

Der findes utallige af herlige madtærter, men denne tærte med laks og spinat en helt sikker vinder. Laks og spinat er en skøn kombination, som virkelig kan smages i denne tærte.

Få fat i opskriften lige her: Tærte med laks og spinat

Ugens bagværk

Dette er en opskrift på fantastiske vafler med en mild og sød smag af banan. Bananvafler kan serveres på alle tidspunkter af døgnet og kan toppes med lige det hjertet begærer.

Få fat i opskriften lige her: Bananvafler

Indkøbsliste

Grøntsager og frugter
  • Gulerod, 5
  • Forårsløg, 3
  • Spidskål, 150 g
  • Fed hvidløg, 7
  • Løg, 5
  • Kartofler, 6-8
  • Ingefær, 5 cm
  • Frisk spinat, 200 g
  • Avocado, til servering
  • Modne bananer, 2
Kød og fisk
  • Hakket grisekød, 400 g
  • Hakket oksekød, 850 g
  • Fersk laks, 225 g
Køle- og frostvarer
  • Creme fraiche, 250 g & til servering
  • Madlavningsfløde 18%, 2 dl
  • Æg, 7
  • Smør, 100 g & til smøre formen & til stegning
  • Optøet spinat, 200 g
  • Mozzarella ost, 50 g
  • Mælk, 1,5 dl
Konserves
  • Soyasauce, 3 spsk.
  • Sød chilisauce, til servering
  • Tomatpure, 210 g
  • Kokosmælk, 400 g
  • Hakkede tomater, 3 dåse
  • Chili bønner, 1 dåse
  • Kidney bønner, 1 dåse
Tørvarer
  • Dumplingdej, 50 stykker
  • Sesamfrø, til servering
  • Røde linser, 1 dl
  • Ris, til servering
  • Nacho chips, til servering
  • Hvedemel, 280 g
  • Spaghetti, til servering
  • Havregryn, 100 g
  • Bagepulver, 1 tsk.
  • Evt. vanilje, 1 tsk.
Krydderier og olier
  • Salt, 5 tsk. & til smagning
  • Stødt ingefær, 1 tsk.
  • Sesamolie, til stegning
  • Karry, 2 tsk.
  • Olie, til stegning
  • Olivenolie, 3 spsk. & til stegning
  • Spidskommen, 1-2 spsk.
  • Paprika, 1 tsk.
  • Cayenne peber eller chiliflager, 1/4 tsk.
  • Cayenne peber, 1/2 tsk.
  • Basilikum, 4 tsk.
  • Oregano, 2 tsk.
  • Peber, til smagning
  • Muskatnød, 1/2 tsk.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *