Denne madplan uge 46 byder på fem smagfulde retter med inspiration fra både det asiatiske og skandinaviske køkken. I denne madplan får du masser af skøn inspiration til mange forskellige og lækre retter.
Ugens madplan
Mandag
Svensk pølseret er en klassiker, som findes i hjertet hos mange familier. Kogte kartofler, vendt med pølser, ketchup, mælk og fløde skaber en enorm smagfuld hverdagsret.
Få fat i opskriften lige her: Svensk pølseret
Tirsdag
Kylling i rød pesto er en af mine families absolutte favoritter. Retten indeholder en hel del grøntsager, hvortil man kan tilføje sine yndlingsgrøntsager.
Få fat i opskriften lige her: Kylling i rød pesto
Onsdag
Pasta med oksekød er en ret, der passer perfekt til den travle hverdag. Retten tager blot 20 minutter, og så smager den skønt. Retten indeholder squash, oksekød og frisk pasta, og det udgør en formidabel pastaret.
Få fat i opskriften lige her: Pasta med oksekød
Torsdag
Trods bagt kartoffel med laks lyder som en simpel ret, skal den ikke undervuderes. Denne ret smager utroligt skønt og er virkelig nem. Laksen er en del af en dejlig laksemousse, som anrettes i en ovnbagt kartoffel.
Få fat i opskriften lige her: Bagt kartoffel med laks
Fredag
Det indiske køkken er fyldt med masser af cremede saucer og krydderier. Kylling tikka masala er ingen undtagelse. Retten kan serveres som et festmåltid og som en dejlig hverdagsret.
Få fat i opskriften lige her: Kylling tikka masala
Ugens bagværk
En perfekt brunsviger har en svampet og ikke mindst luftig bund. Selvfølgelig toppes den af med en lækker og snasket remonce, som bliver en smule karamelliseret under bagningen. Brunsviger egner sig til enhver begivenhed, da det er et utroligt lækkert bagværk.
Få fat i opskriften lige her: Brunsviger
Indkøbsliste
Grøntsager og frugter
- Løg, 6
- Fed hvidløg, 5
- Squash, 1
- Rød peberfrugt, 1
- Cherrytomater, 200 g
- Kartofler, 1 kg
- Finthakket purløg, til servering
- Bagekartoffel, 4
- Purløg, 1 bundt
- Citronsaft, 2 spsk.
- Æble, 1
- Ingefær, 5 cm
Kød og fisk
- Pølser, 500 g
- Kyllingebryst, 450 g
- Flankesteak, 500 g
- Røget laks, 200 g
- Kyllinge inderfilet, 500 g
Køle- og frostvarer
- Smør, 375 g
- Mælk, 2 dl
- Fløde, 1 dl
- Frossen spinat, 175 g
- Boullionterning, 1
- Oksekøds boullion, 1-2 dl
- Hønse boullionterning, 1
- Madlavningsfløde 4%, 83o ml
- Fløde, 250 ml
- Parmesan ost
- Rygeost, 175 g
- Cremefraiche, 100 g
- Natural yoghurt
- Gær, 50 g
- Sødmælk, 11/4 dl
- Æg, 1
Konserves
- Tomatpure, 85 g
- Rød pesto, 2 tsk.
Tørvarer
- Ris, til to serveringer
- Naanbrød eller pandebrød, til servering
- Frisk pasta, 250 g
- Sukker, 1 spsk.
- Hvedemel, 275 g
- Brunfarin, 300 g
Krydderier og olier
- Paprika, 3 tsk.
- Oregano, 1 tsk.
- Olivenolie, 6 spsk.
- Rosmarin, 1 tsk.
- Salt, 2,5 tsk. & til smagning
- Peber, til smagning
- Flagesalt, 2 tsk.
- Garam masala, 3 tsk.
- Gurkemeje, 2 tsk.
- Chiliflager, 1/2 tsk.
- Koriander, 1 tsk.