Madplan uge 44

Dumplings med gris

Denne madplan uge 44 byder på retter fra hele verden, alt fra Asien til Europa. I madplanen findes der forskellige varme og smagfulde retter, som passer perfekt ind i det kolde efterår.

Ugens madplan

Minestrone suppe Dumplings med gris Stegte nudler

Paneret laks Squashfrikadeller

Mandag

Efterårets kulde og mørke er begyndt at vise sig, dog følger suppe også med efteråret. Denne minestronesuppe er en skøn italiensk suppe, som passer perfekt til de mørke efterårsaftener. Suppen er lavet af tomater, bacon, timian, pasta og meget andet fra det italienske køkken.

Få fat i opskriften lige her: Minestronesuppe

Tirsdag

Dumplings er en af mine favoritter fra det asiatiske køkken, som både spises i Japan, Kina og Vietnam. Retten består af en dumplingdej, som er fyldt med fint hakkede grøntsager og svinekød eller kyllingekød.

Få fat i opskriften lige her: Dumplings

Onsdag

Stegte nudler er en opskrift på en enormt velsmagende og nem hverdagsret. Wokretten tager ingen tid og passer perfekt ind i en travl hverdag. Disse stegte nudler er inspireret af det asiatiske køkken, og er fyldt med både lækre grøntsager og kylling.

Få fat i opskriften lige her: Stegte nudler

Torsdag

Paneret laks er egentlig små lækre fiskenuggets, perfekte til både store og små. Paneret laks er en nem opskrift på en virkelig lækker fiskeret, som er enormt smagfuld. Disse fiskenuggets kan fyldes i fladbrød og udgør en skøn aftensmad.

Få fat i opskriften lige her: Paneret laks

Fredag

Frikadeller er en dansk klassiker, som smager herligt. Squashfrikadeller er ingen undtagelse. Disse grøntsagsfrikadeller er enormt smagfulde og passer til hele familien.

Få fat i opskriften lige her: Squashfrikadeller

Ugens bagværk

Vafler med en mild banansmag fuldender ethvert morgenmadsbord. Vaflerne er dog en smule utraditionelle, da de både indeholder havregryn og selvfølgelig banan. Dog smager de stadig skønt og er altid en sikker vinder.

Få fat i opskriften lige her: Bananvafler

Indkøbsliste

Grøntsager og frugter
  • Løg, 4
  • Fed hvidløg, 8
  • Chili, 1
  • Gulerødder, 7
  • Bladselleri, 3 stængsler
  • Forårsløg, 2
  • Gulerod, 1
  • Spidskål, 1/4
  • Ingefær, 5 cm
  • Broccoli, 250 g
  • Squash, 1
  • Avocado, 1
  • Banan, 2
  • Blandet, grøn salat, 100 g
  • Rødløg, 1/2
Kød og fisk
  • Bacon i tern, 200 g
  • Hakket grisekød eller hakket kyllingekød, 400 g
  • Kylling, 400 g
  • Laksefilet, 220 g
Køle- og frostvarer
  • Grøntsags boullionterninger, 2
  • Æg, 5
  • Let mayonnaise, 3 spsk.
  • Mælk, 1,5 dl
  • Smør, til stegning
Konserves
  • Hakkede tomater, 1 dåse
  • Sød chilisauce, til servering
  • Fiskesovs, 4 spsk.
  • Citronsaft, 3 spsk.
  • Flydende honning, 1 tsk.
  • Sennep, 1 tsk.
Tørvarer
  • Pastahorn, 150 g
  • Brød, til servering
  • Dumplingdej, 50 stykker
  • Cashewnødder, 50 g
  • Ægnudler, 300 g
  • Havregryn, 100 g
  • Finvalset havregryn, 1 dl
  • Rasp, 100 g
  • Hvedemel, 75 g
  • Fladbrød, 2
  • Vanilje, 1 tsk.
  • Bagepulver, 1 tsk.
Krydderier og olier
  • Olivenolie, 1 spsk.
  • Basilikum, 2 tsk.
  • Timian, 2 tsk.
  • Salt, 4 tsk & til smagning
  • Peber, 1/2 tsk. & til smagning
  • Soyasauce, 2 spsk.
  • Friskrevet ingefær, 2 tsk.
  • Sesamolie, 2 spsk. & til stegning
  • Mild paprika, 1 tsk.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *