Denne madplan, uge 43 byder på en vaskeægte efterårsstemning. Der er alt fra lækre varme retter med masser af krydderi til et skønt bagværk, der er indbegrebet af Halloween.
Ugens madplan
Mandag
Bagt pasta er en utrolig undervuderet ret. Retten tager blot 15 minutter at lave og smager herligt. Derfor passer bagt pasta med laks og spinat perfekt ind i den travle hverdag. Laks, spinat og fløde passer desuden strålende sammen, og det er tydeligt at smage i denne ret.
Få fat i opskriften lige her: Bagt pasta med laks og spinat
Tirsdag
Indisk gryderet er en nem linsegryde med kikærter og kokosmælk. Gryderetten indeholder alt hvad hjertet begærer, nemlig bælgfrugter og grøntsager, og serveres selvfølgelig med ris og naan-brød. Det skaber et særligt godt måltid.
Få fat i opskriften lige her: Indisk gryderet
Onsdag
Kylling i karry er en klassisk familieret. Dette er opskriften på den helt og aldeles klassiske kylling i karry, som vi alle kender den. Dog serveres den med en smule nødder, æbler og grønt på toppen, hvilket i min mening er prikken over i’et.
Få fat i opskriften lige her: Kylling i karry
Torsdag
Det astiatiske køkken byder på mange skønne retter, og stegte ris er en af dem. Retten kan laves på mange måder, og derfor kan man også tilføje lige det man ønsker til retten. Dermed kan retten nemt fungere som en resteret.
Få fat i opskriften lige her: Stegte ris
Fredag
Hvis du er en peanutbutterelsker, så er denne ret noget for dig. Kylling i peanutbuttersauce er en skøn gryderet, hvor kyllingen får selskab af en lækker, cremet peanutbuttersauce, kokosmælk og andre krydderier.
Få fat i opskriften lige her: Kylling i peanutbuttersauce
Ugens bagværk
Denne skærkage er perfekt nu, da vi nærmer os Halloween. Græskarkagen har en krydret smag og en snasket konsistens. Kagen passer perfekt til en kold efterårsdag. Dog kan kagen blive særligt festlig, når den pyntes med et farligt edderkoppespind.
Få fat i opskriften lige her: Græskarkage
Indkøbliste
Grøntsager og frugt
- Løg, 6
- Æble, 1 og til servering
- Fed hvidløg, 8
- Forårsløg, 1 bundt
- Frisk spinat, 200 g
- Squash, 1
- Rød peberfrugt, 2
- Gulerødder, 2
- Appelsin, 1
- Hokkaido græskar, 320 g
Kød og fisk
- Laks, 200-400 g
- Kylling (bryst-eller inderfilet), 800 g
- Hakket oksekød, 400 g
Køle- og frostvarer
- Æg, 8
- Mornay sauce, 500 ml
- Revet parmesan, 50 g
- Smør, 220 g
- Sødmælk eller kokosmælk, 500 ml
- Edamame bønner, 200 g
- Flødeost natural, 400 g
- Hønseboullion, 1
Konserves
- Kikærter, 1 dåse
- Hakkede tomater, 1 dåse
- Kokosmælk, 2 dåse
- Peanutbutter, 2 spsk.
- Limesaft, 2 spsk.
Tørvarer
- Pasta eks. pastaskruer, 300 g
- Røde linser, 1 dl
- Ris, til tre serveringer
- Ris, 600 g
- Naanbrød, til servering
- Maizena, til jævning
- Peanuts, til servering
- Sukker, 200 g
- Bagepulver, 2 tsk.
- Hvedemel, 200 g
- Flormelis, 100 g
- Mælkechokolade, 100 g
- Brunfarin, 1 spsk.
Krydderier og olier
- Olivenolie, 6 spsk.
- Salt, 1,5 tsk. & til smagning
- Peber, til smagning
- Karry, 5 spsk.
- Gurkemeje, 1 tsk.
- Stødt gurkemeje, 2 tsk.
- Stødt koriander, 4 tsk.
- Cayenne peber, 1/2 tsk.
- Stødt kanel, 1 tsk.
- Stødt nelliker, 1 tsk.
- Paprika, 2 tsk
- Spidskommen, 2 tsk.