Denne madplan uge 42 består selvfølgelig af fem velsmagende og lækre retter. Madplanen er både til dig og din familie. Naturligvis indeholder madplanen også en dejlig dessert, som smager virkelig godt.
Ugens madplan
Mandag
Der findes utal af smagfulde kyllingeretter, og denne er bestemt en af dem. Retten smager fantastisk, og består af et magert stykke kød. Kyllingen får også selskab af både basilikumspesto, mozzarella-ost og parmaskinke.
Få fat i opskriften lige her: Kylling med parmaskinke
Tirsdag
Quinoalasagne er virkelig en af mine favorit vegetarretter. Vegetarlasagnen minder overraskende meget om den klassiske lasagne. Quinokernerne, de hakkede tomater, revet grøntsager og krydderurter skaber tilsammen en ala bolognese smag.
Få fat i opskriften lige her: Quinoalasagne
Onsdag
Sprøde grøntsager, krydderier og nudler er nøgleordene i wok. Den asiatiske wokret kan indeholde af alt hvad hjertet begærer. Denne opskrift er wok med oksekød, og er et virkelig lækkert eksempel på en dejlig wokret.
Få fat i opskriften lige her: Wok med oksekød
Torsdag
Paprikagryde med kylling er en dansk klassiker, dog er denne opskrift en smule utraditionel. I opskriften finder du en tand flere grøntsager og krydder, som giver næring og en herlig røget undertone til saucen.
Få fat i opskriften lige her: Paprikagryde med kylling
Fredag
Chili con carne er en fantastisk efterårsret. Mexicansk mad passer nemlig perfekt når vejret er lidt gråt og vådt. Her får du opskriften på den helt klassiske chili con carne, med bønner og en masse krydderier.
Få fat i opskriften lige her: Chili con carne
Ugens dessert
Desserter skal gerne være nemme og hurtige at lave, og det er dadelkugler. Dadelkugler er små og søde desserter, der består af få ingredienser. De er perfekte som både snacks og som en lille dessert.
Få fat i opskriften lige her: Dadelkugler
Indkøbsliste
Grøntsager
- Dadler, 20
- Fed hvidløg, 8
- Løg, 6
- Gulerod, 3
- Squash, 2
- Aubergine, 1,5
- Forårsløg, 1 bundt
- Frisk ingefær, 5 cm
- Avocado, til servering
- Champignoner, 250 g
- Rød peberfrugt, 1
Kød og fisk
- Kyllingebryst, 450 g
- Oksekød (skåret i tern eller strimler), 500 g
- Hakket oksekød, 400 g
- Kyllingekød (inderfilet eller bryst), 225 g
Køle- og frostvarer
- Mozzarellaost, 250 g
- Parmaskinke, 100 g
- Grøntsags boullion, 1
- Creme fraiche, til servering
- Smør, 70 g
- Madlavningsfløde 4%, 1/2 L
- Mælk, 5 dl
Konserves
- Basilikums pesto, 2 tsk
- Fiskesauce, 2 spsk.
- Hakkede tomater, 2 dåser
- Chili bønner, 1 dåse
- Kidney bønner, 1 dåse
- Tomatpure, 2,5 dåser
Tørvarer
- Havregryn, 3 spsk.
- Kakaopulver, 2 spsk.
- Vaniljesukker, 1 tsk.
- Kokosmel, til pynt
- Nødder, til pynt
- Chokolade, til pynt
- Æg nudler, 300 g
- Ris, til to serveringer
- Nacho chips, til servering
- Quinokerner, 2 dl
- Hvedemel, 40 g
- Lasagneplader, 12
Krydderier og olier
- Salt, til smagning
- Peber, til smagning
- Olivenolie, 4 spsk. & til stegning
- Sesamolie, 2 spsk.
- Karry, 1 spsk.
- Chiliflager, 1 tsk.
- Spidskommen, 1-2 spsk.
- Paprika, 3 tsk.
- Røget paprika, 2 tsk
- Oregano, 2 tsk.
- Basilikum, 2 tsk.
- Timian, 2 tsk.
- Revet muskatnød, 1/2 tsk.