Denne madplan uge 41 består af flere forskellige og smagfulde retter. Retterne er alt fra danske klassikere til nye og herlige retter. Selvfølgelig indeholder madplanen også et skønt bagværk, som har alt hvad hjertet begærer.
Ugens madplan
Mandag
Denne ret er en fantastisk smagsbombe og en helt sikker hverdagsfavorit. Mexicansk lasagne er ikke just den klassiske, men smager mindst ligeså godt. I denne lasagne tilføjes nye elementer som salsa, bønner og masser af krydderier.
Få fat i opskriften lige her: Mexicansk lasagne
Tirsdag
Der er ikke noget bedre end en rigtig dansk klassiker, og dette er et perfekt eksempel. Tarteletter med høns i asparges er en ret, som flere er vokset op med og som vækker fantastiske minder. Tarteletter er en dejlig ret til en simpel hverdag, en højtid eller et arrangement
Få fat i opskriften lige her: Tarteletter med høns i asparges
Onsdag
Sød kartoffel gryde er en afrikansk inspireret ret, der virkelig får mundvandet til at løbe. Denne søde kartoffel gryde er en smagfuld og vegetarisk gryderet.
Få fat i opskriften lige her: Sød kartoffel gryde med kikærter
Torsdag
Aftensmaden i hverdagen må helst gerne være nem, men samtidig smage herligt. Spaghetti bolognese opfylder naturligvis begge krav. Denne italienske pastaret er en sand favorit i de fleste hjem, og det er af gode grunde.
Få fat i opskriften lige her: Spaghetti bolognese
Fredag
Nachos er en sand fredagsspise og en fabelagtig måde at begynde weekenden på. Denne opskrift giver et dejligt bud, på hvordan man gør nachos mere mættende, da der tilsættes friske grøntsager, bønner og majs.
Få fat i opskriften lige her: Nachos med kylling
Ugens bagværk
Pandekager smager skønt og passer i alle afskygninger, morgen, middag og aften. Dette er opskriften på de klassiske gammeldags pandekager. Heri kan du tilføje lige hvad hjertet begærer.
Få fat i opskriften lige her: Pandekager
Indkøbsliste
Grøntsager
- Løg, 3
- Fed hvidløg, 6
- Squash, 1
- Rød peberfrugt, 2
- Porrer, 2
- Sød kartoffel, 500 g
- Grønkål, 100 g
Kød og fisk
- Kyllingekød (inder- eller brystfilet), 750 g
- Kylling, 1,2 kg
- Hakket oksekød, 400 g
Køle- og frostvarer
- Mornay sauce, 500 ml
- Smør, 60 g & til stegning
- Madlavningsfløde, 1,5 dl
- Grøntsags boullion terning, 1
- Revet cheddarost, 300 g
- Creme fraiche, til dyppelse
- Æg, 3
- Mælk, 3 dl
Konserves
- Salsa, 250 g & til dyppelse
- Guacamole, til dyppelse
- Tomatpure, 140 g
- Kidney bønner, 1 dåse (Ca. 250 g i drænet vægt)
- Sorte bønner, 350 g
- Majs, 350 g
- Hvide asparges, 1 glas
- Kokosmælk, 2 dåser
- Kikærter, 400 g
- Hakket tomater, 400 ml
- Jalapenos, 25 g
- Evt. Øl, 2 spsk.
Tørvarer
- Lasagneplader, 12
- Hvedemel, 180 g
- Tarteletter, 24
- Ris, til servering
- Nødder, til servering
- Spaghetti eller pasta, til servering
- Tortilla chips, 150 g
- Sukker, 3 spsk.
- Vaniljepulver, 1/2 tsk.
Krydderier og olier
- Olivenolie, 6 spsk.
- Spidskommen, 4 tsk.
- Paprika, 2 tsk.
- Cayenne peber, 1/2 tsk.
- Oregano, 4 tsk.
- Salt, til smagning & 1 tsk.
- Peber, til smagning
- Karry, 2 tsk.
- Gurkemeje, 1 tsk.
- Basilikum, 2 tsk.
- Timian, 1 tsk.
- Mexicansk krydderi blanding, 1 spsk.