Denne madplan uge 17 giver inspiration til fem fantastiske spise, og ikke mindst en smagfuld dessert. Madplanen indeholder alt godt fra det asiatiske til det italienske og selvfølgelig til det danske køkken. Forhåbentligt vil denne madplan give inspiration til nye retter og herlige smagsoplevelser.
Ugens madplan
Mandag
Suppe er en klassisk og herlig spise, og grøntsagssuppe er ingen undtagelse. Denne ret er nemlig også vegetarisk med alt godt fra det grønne køkken. Suppen er en cremet, nem og smagfuld ret, som altid er en sikker vinder.
Få fat i opskriften lige her: Grøntsagssuppe
Tirsdag
Tarteletter med høns i asparges er en vaskeægte dansk klassiker. Retten kender man fra højtider som jul og påske, men det er også en fantastisk aftensmad. Tarteletter er en utrolig nem ret at lave, og så smager det herligt.
Få fat i opskriften lige her: Tarteletter med høns i asparges
Onsdag
Denne ret er en skøn asiatisk ret, som både er hurtig at lave og smager fantastisk. Retten er nem at lave, og fungerer perfekt til en rester-ret. Du kan nemlig selv tilføje alle dine yndlings grøntsager til retten, og udnytte rester fra dagene før.
Få fat i opskriften lige her: Stegte ris
Torsdag
Det italienske køkken byder på fantastiske pastaretter, og dette er en af dem. Spaghetti carbonara er en fantastisk, nem og smagfuld ret. Den simple ret består kun af få ingredienser og tager kort tid. Dermed er pastaretten en perfekt spise til hverdag.
Få fat i opskriften lige her: Spaghetti carbonara
Fredag
Lasagne er en klassisk aftensmad, dog er denne udgave en anelse anderledes. Lakselasagnen består af en stor mængde grøntsager, samt lasagneplader, mornaysauce og selvfølgelig laks. Dette udgør alt i alt et herligt måltid med fisk.
Få fat i opskriften lige her: Lakselasagne
Ugens bagværk
Hindbær og hvid chokolade skaber en skøn og herlig kombination. Hindbærmuffins er en nem og fantastisk dessert, som kan nydes af alle aldersgrupper. Denne muffins opskrift skaber de bedste svampede muffins med hindbær.
Få fat i opskriften lige her: Hindbærmuffins
Indkøbsliste
Grøntsager
- Cherrytomater, 500 g.
- Tomater, 200 g.
- Små gulerødder, 6
- Løg, 4
- Rødløg, 1
- Fed hvidløg, 6
- Porre, 3
- Timian, 2 kviste
- Basilikum, 5 blade
- Friske krydderurter, til topping
- Grønne asparges, til servering
- Rød peberfrugt, 1
- Squash, 300 g.
- Frisk spinat, 150 g.
- Hindbær, 15o g.
Kød og fisk
- Kylling, 1,2 kg.
- Hakket oksekød, 400 g.
- Bacon (eller pancetta), 300 g.
- Lakse filet, 400 g.
Køle- og frostvarer
- Madlavningsfløde, 500 ml + 1,5 dl.
- Cremefraiche, til topping
- Smør, 185 g.
- Edamame bønner, 200 g.
- Æg, 9
- Parmesan ost, 120 g.
- Mozzarella ost, 30 g.
Konserves
- Hvide asparges, 250 g. (ca. 1 glas)
- Hakkede tomat, 400 ml.
- Let mornaysauce, 500 ml.
Tørvarer
- Croutoner, til topping
- Hvedemel, 240 g.
- Tarteletter, 24
- Ris, 600 g.
- Spaghetti, 400 g.
- Lasagneplader, 12
- Sukker, 150 g.
- Vaniljesukker, 1 tsk.
- Bagepulver, 1 tsk.
- Hvid chokolade, 100 g.
Krydderier og olier
- Olivenolie, 5 spsk.
- Olie, 1/2 dl.
- Salt, 1 tsk & til smagning
- Peber, til smagning
- Stødt koriander, 2 tsk.
- Stødt gurkemeje, 2 tsk.
- Timian, 2 tsk.