Denne madplan uge 14 byder på fem fantastiske retter, og en uimodståelig kage. Ugens madplan byder på alt fra det vegetariske, hawaiianske, italienske og klassikere fra danske køkken. Forhåbentligt kan denne madplan være med til at give inspiration til nye smagsoplevelser.
Ugens madplan
Mandag
Det mexicanske køkken byder på fantastiske retter, og en af disse er quesadillas. Quesadillas er en fabelagtig spise, som kan fyldes med flere forskellige herlige ingredienser. Opskriften er nem og hurtig, da de mexicanske pandekager blot skal steges på panden. Desuden smager retten uendeligt godt.
Få fat i opskriften lige her: Quesadillas
Tirsdag
Marinerede laks, grøntsager og ris er en helt fantastisk kombination, som er central i denne ret. Sushibowl, også kendt som “pokébowl” stammer fra det hawaiianske køkken, og er den perfekte måde at inddrage grøntsager på. Hvis du endnu ikke har smagt den nye madtrend, er det nu du har chancen.
Få fat i opskriften lige her: Sushibowl
Onsdag
Den italienske klassiker, spaghetti bolognese er en favoritspise for mange danske hjem. Bolognese er nem og hurtig ret, som samtidig smager utroligt godt, og passer derfor perfekt ind i en travl hverdag.
Få fat i opskriften lige her: Spaghetti bolognese
Torsdag
Lady og vagabonden er en absolut klassiker, også i en vegetarisk udgave. Vegetariske kødboller med tomatsauce er en fantastisk spise til kødfri retter. De velsmagende “kød”boller vendes i en cremet tomatsauce og serveres med pasta.
Få fat i opskriften lige her: Vegetar kødboller med tomatsauce
Fredag
Kylling i rød pesto er en simpel og nem ret, og passer dermed perfekt ind i hverdagen. Retten består af et mørt og saftigt stykke kyllingekød, som får selskab af en smagfuld pesto sauce og serveres med ris.
Få fat i opskriften lige her: Kylling i rød pesto
Ugens bagværk
Kanelbrød er et helt igennem uimodståeligt bagværk. Brødet bærer nemlig både på en luftig konsistens, en snasket remonce og selvfølgelig en sød glasur på toppen. Kagen er perfekt til eftermiddagskaffen, og ligevel til gæster på en lørdag aften.
Få fat i opskriften lige her: Kanelbrød
Indkøbsliste
Grøntsager
- Avocadoer, 2
- Agurk, 1/2
- Forårsløg, 2
- Løg, 4
- Rød peberfrugt, 1
- Cherrytomater, 200 g.
- Fedt hvidløg, 4
- Champignoner, 150 g.
- Edamame bønner, 200 g.
- Koriander, til pynt
Kød og fisk
- Laks, 400 g.
- Hakket oksekød, 400 g.
- Kyllingebryst, 450 g.
Køle- og frostvarer
- Æg, 3
- Smør, 275 g.
- Fløde, 200 ml.
- Frossen spinat, 175 g.
- Madlavningsfløde (4%), 330 ml.
- Sødmælk, 4 dl.
- Gær, 50 g.
Konserves
- Sennep, 1 tsk.
- Flydende honning, 1 tsk.
- Hakkede tomater, 900 ml.
- Tomatpure, 70 g.
- Kikærter, 230 g.
- Chilimayonnaise, til eget behov
- Boullionterning, 1
- Rød pesto, 2 tsk.
Tørvarer
- Ris, 4 dl. og til eget behov
- Spaghetti, til eget behov
- Frisk pasta, 400 g.
- Hvedemel, 850 g.
- Brunfarin, 200 g.
- Sukker, 45 g.
- Havregryn, 5 spsk.
- Flormelis, 200 g.
Krydderier og olier
- Olivenolie, 5 spsk. og til stegning
- Balsamico eddike, 1 spsk.
- Soya, 2 spsk.
- Stødt ingefær, 1 tsk.
- Paprika, 2 tsk.
- Stødt kanel, 4 tsk.
- Chiliflager, 1/2 tsk.
- Basilikum, 3 tsk.
- Oregano, 5 tsk.
- Timian, 2 tsk. og til servering
- Salt, 3,5 tsk. og til smagning
- Peber, til smagning