Disse madpandekager med grønkål, æg, mel og mælk er som ingredienslisten antyder, helt simple og nemme at lave. De egner sig utrolig godt til fyld med kylling, hakket oksekød eller tunsalat, røget- og varmrøget laks, som vi netop lige har spist det. Dertil er grønkålspandekagerne selvfølgelig toppet med en anelse frisk grønt alt efter hvilken årstid kalenderen viser.
Inspiration til opskrifter på madpandekager: Klassiske madpandekager og Linsepandekager
Grønkåls madpandekager
Vores barnepige, der passer børnene et par gange om ugen imens min mand og jeg er nede og træne, sagde til os igår, at vi virkelig spiser meget grønkål. Hvilket også er helt rigtigt. Vi er nok inde i dét, man kalder en “grønkåls periode”, hvis man altså skal give det en titel. For vi spiser virkelig meget, af denne lidt grove kål, som smager fantastisk, hvis man blot tilbereder den rigtigt. Grønkål kan nemlig bruges i diverse salater som f.eks en grønkåls salat med rødbede og kikærter, der nok er vores yndlings tilbehør på nuværende tidspunkt, og så selvfølgelig disse madpandekager med grønkål.
Inspiration til grønne opskrifter: Spinatpandekager og Den bedste grønkålssalat
Gode forslag til fyld i madpandekager med grønkål:
- tun (gerne tryllet om til tunsalat)
- varm- eller koldrøget laks
- kikærter
- stegte grøntsager
- hakket oksekød der steges på panden i f.eks mexicanske krydderier
- Frisk og fintsnittet grøntsager
- Hvidløgsdressing
- Hummus
- Haydari (tyrkisk dressing med fetaost)
- yoghurt dressing
Opskrift på madpandekager med grønkål

Ingredients
- 2 æg
- 2,5-3 dl mælk (alt efter om du bruger skummet eller sødmælk)
- 150 g hvedemel
- 1 tsk. salt
- 100 g frisk grønkål
- smør eller olie til stegning
Instructions
- Pisk æg luftigt med en elpisker eller røremaskine (alm. piskeris kan også bruges)
- Tilføj mælk, hvedemel og salt
- Hak grønkål fint vha. en minihakker (alternativt kan alt blendes sammen i en blender)
- Tilsæt en anelse smør til panden og steg grønkålspandekagerne på begge sider ved middelvarm varme til de er bagte og let gyldne
- Fyld madpandekagerne med grøntsager, kød eller fisk
Grønkål i madpandekager
Kålsorten “grønkål” er blevet dyrket i Danmark i århundreder. Den er hårdfør, og klarer derfor de dansk, kolde vintre aldeles godt. Traditionel set indgår den i flere danske retter, der især spises ved jule- og vintertid. Dette er f.eks grønlangkål, stuvet grønkål og frisk grønkål i diverse julesalater. Sidst men ikke mindst er grønkål utrolig rig på vitaminer og fibre. Sidstnævnte gør, at den også mætter en del mere end f.eks finere salattyper.
Generelt når man laver mad med grønkål, så er det vigtigt at man enten tilbereder den, som i disse grønkåls pandekager, hvor de bliver stegt på panden, eller man “masserer” kålen en smule sammen med marinade eller dressing således, at salaten ikke bliver for grov i udtrykket.
Til dessert og til den søde tand, går en ganske almindelig, hjemmelavet pandekage også rigtig fint. Sådan en, der ikke består af få ingredienser som mel, sukker, mælk og æg, og som rulles med sukker og syltetøj. Det samme gør sig selvfølgelig også gældende for den amerikanske udgave af kage på en pande.
4 kommentarer til “Madpandekager med grønkål”
Kan man bruge grønkål fra frost.???
Hej Carrie
Det tror jeg, bestemt man kan 🙂
har du prøvet at fryse dem?
Nej det har jeg faktisk ikke. Smagsmæssigt kan du sagtens fryse dem, men om bliver lidt for smuldrede til at rulle ved jeg ikke. Tænker hvis du varmer dem inden du putter fyld i og ruller dem, så tror jeg godt det kan lade sig gøre.