image

Glem alt hvad du ved om fedt og kalorier for en kort stund, og lad dig inspirere af denne uimodståelige og nemme ret, som går lige i børnene og olste-glade-menneskers hjerter. Vi er nogle af de mennesker herhjemme, som elsker ost, og gerne den smeltede form, som skal serveres varm og i godt selskab. Macaroni og ost (eller macaroni and cheese) faldt derfor lige i min families smag, og vi har faktisk (kommet til), at spise det hele 2 gange indenfor den sidste månedstid. Behøver jeg at sige, at det klart var kalorierne værd!?

image

Ingredienser til ca. 4 personer:
– 500g macaroni
– 50g smør
– 50g mel
– 6dl mælk
– 1 tsk. muskatnød
– salt og peber
– 1-2 tsk. sød sennep
– 250g cheddar (revet og gerne rød)

Kog pasta som anvist på pakken. Smelt smør i en gryde og tilsæt mel. Pisk godt og grundigt. Tilsæt mælk lidt ad gangen, og pisk fortsat til sovsen bliver tyk. Smag til med salt, peber, muskat nød og sød sennep. Tilsæt 2/3 af osten til sovsen. Vend macaroni i sovsen og fordel den ud i et ildfast fad. Bag macaroni og ost i ovnen i ca. 10min ved 200graders varmluft. Tag retten ud, drys med den sidste 1/3 ost, og bag retten yderligere i 5-10min.

image