Opskriften på luciaboller indeholder reklame for Finax
Svenske luciaboller
Luciaboller er en gammel svensk tradition, som bages d. 13. december. Bollerne er karakteristiske og smagfulde grundet smør, sukker, rosiner og selvfølgelig safran. Verdens dyreste krydderi, som jeg var meget betaget af at studere som barn. Hvorfor jeg også fandt stor fornøjelse i at bage luciaboller. Verdens dyreste boller, kan jeg huske, at jeg kaldte dem.
Inspiration til jule opskrifter: Den bedste julekringle med marcipan og Mine yndlings honninghjerter
Video: Luciaboller
Traditionen tro i december måned, har jeg lavet en lille video, hvor spiloppen og jeg viser jer hvordan, man laver lucia boller. Det var øvrigt en af de hyggeligste film, jeg længe har lavet, og jeg er så stolt over, hvordan hun kan knække æg, røre og ælte dej selv. Hun er simpelthen den bedste bagemester, man kunne ønske sig.
Luciaboller i samarbejde med Finax
Luciabollerne er selvfølgelig bagt Finax hvedemel, som er den type mel jeg bruger til alt mit bagværk. Det er af en rigtig god kvalitet, hvorfor luciabollerne bliver ekstra luftige inden i og sprøde udenpå. Jeg synes ihvertfald selv, at de igen i år er blevet hamrende lækre.

- 160g smør
- 5 dl sødmælk
- 50g gær
- 1 æg
- 0,5 tsk. Salt
- 175g sukker
- 1g safran
- 1100g Finax hvedemel
- Rosiner
- 1 æg til pensling
- Smelt smør i en gryde
- Rør mælk i gryden og varm den op til mælkeblandingen er fingervarm
- Smuldr gær i mælken
- Mort safran
- Tilsæt æg, safran, salt og sukker
- Tilsæt mel til dejen. Gem en smule
- Ælt dejen godt sammen i en røremaskine
- Lad dejen hæve lunt og tildækket i ca. 30min
- Del dejen i 32 dele
- Rul delene lange, og sno dem op i hver ende
- Placer en rosin i hver ende og pensl med sammenpisket æg
- Placer luciabollerne på en bageplade beklædt med bagepapir og lad dem hæve yderligere under et klæde i ca. 30min.
- Bag dem i ovnen på 180 graders varme i ca. 10-15min eller til bollerne er blevet let gyldne udenpå.
Inspiration til juleopskrifter: Cookies med kanel