image

Det er faktisk første gang, at jeg har udviklet en opskrift, som er inspireret af det afrikanske køkken, og særligt central- og øst Afrika. Måske fordi jeg ikke før, har “turdet”, at springe ud i denne madlavning, da min kære svigermor uden nogen tvivl er den bedste kok, når det kommer til netop dén slags mad. Ærgerligt nok, er det afrikanske køkken ikke særlig udbredt i Danmark, som f.eks er tilfældet for asiatiske- eller mexikanske retter. Det må vi gøre noget ved!

Retten er spækket med fylde og smag, og så er den vegetarisk! Fyldet er hovedsageligt fra de mættende kikærter og linser, som ofte bruges i det afrikanske køkken, og smagene kommer især fra kokosmælken, ingefæren og de mange krydderier der er tilsat. Faktisk har retten et indisk “touch”, for da jeg stod med hovedet i krydderiskuffen, kunne jeg ikke lade være med, at bruge karry, kardemomme og spidskommen. I kan selvfølgelig selv smage til og fra med krydderrier, men denne kombination nedenfor smager virkelig godt! Til linsegryden kan man servere et hjemmebagt madbrød (eller købe et), ris eller kartofler.

image

 

Det skal du bruge til ca. 4 personer:
– 2 rødløg
– 2 fed hvidløg
– olie til stegning
– ca. 5cm frisk ingefær
– 1 tsk karry
– 1/2 tsk spidskommen
– 1/2 tsk kanel
– 1/2 tsk kardemomme
– 2 dåser hakkede tomater
– 1/2 dåse kikærter
– 2dl linser (f.eks grønne)
– 1 dåse kokosmælk
– 150g frisk spinat

– pyntes med cashew nødder

Det skal du gøre:
1) Snit rødløg på langs og svits det i en gryde med finthakket hvidløg og alle krydderrierne.
2) Tilsæt hakkede tomater, kikærter og linser og lad det koge op. Skru derefter ned på svag varme, og lad det simre i ca. 45min til linserne er blevet bløde.
3) Tilsæt kokosmælk og spinat, og lad det langsomt blive opvarmet uden retten koger (så retten ikke skiller).
4) Server linsegryden i skåle med madbrød der dyppes i den krydrede sovs, eller sammen med ris.

image